Copilul bolnavei de gripă porcină a murit. Femeia se află în stare critică

Data publicării:
26022013 20gripa 20porcina-51708

Actualizare 17:50 Starea femeii este critică, aceasta fiind supusă unei noi operații. Rezultatele analizelor au arătat că este vorba despre virusul AH1N1.

Actualizare 13.00.Urmează, în urma analizelor, să stabilim dacă și fătul era infectat cu virusul AH1N1. Copilul s-a născut cu o brahicardie severă și nu a putut fi salvat. Intervenția chirurgicală a avut ca scop principal salvarea mamei”, a precizat managerul Spitalului Județean Timiș, Ciprian Bogdan.

Actualizare 12.35. Starea femeii s-a agravat în această dimineață, astfel că medicii au decis să o opereze de urgență. Cezariana s-a încheiat în urmă cu câteva momente, dar doctorii sunt rezervați atât privința stării copilului, dar și a mamei.

_______________________

Managerul Spitalului Județean Timișoara, Ciprian Bogdan, a oferit mai multe detalii despre acest caz. „S-a constatat că pacienta poate să suporte operația, dar putem să spunem care este starea copilului abia după ce se va termina intervenția. Operația în sine nu este dificilă, ci starea generală a femeii. Din momentul în care s-a internat starea ei nu s-a agravat și s-a stabilizat cât de cât”, a precizat managerul spitalului.

Femeia, care este din Arad, a ajuns, în urmă cu două săptămâni la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara cu o infecţie respiratorie severă. Starea ei s-a agravat aşa că a fost transferată la Spitalul Judeţean din oraş. Medicii de pe secţia de Anestezie Terapie Intensivă i-au montat un „plămân artificial”, un aparat care suplineşte funcţiile respiratorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri