Copilul de 3 ani cu arsuri grave, plimbat între spitale, a murit la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Data actualizării: Data publicării:
copil ars 3 ani vaslui

Copilul în vârstă de 3 ani, din Vaslui, a murit la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, au precizat reprezentanții instituției. Minorul a fost adus în urmă cu câteva zile în București după ce au căzut peste el mai multe rufe care au luat foc, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a precizat, pentru Mediafax, că minorul din Vaslui, care a fost internat după ce au căzut peste el rufe care au luat foc a murit.

Copilul, în vârstă de 3 ani, a fost adus din Vaslui la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu arsuri pe 75% din corp.

Minorul a fost operat în urmă cu câteva zile. Acesta avea arsuri pe căile aeriene superioare, pe față, în regiunea cervicală, pe toarce, mâini și pe coapsa stângă. Medicii din Iași au încercat să îl trimită la București cu elicopterul, însă din cauza vântului s-a luat decizia de a fi transportat pe cale rutieră la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Capitală.

Până să fie transferat în Capitală, copilul a fost plimbat prin alte două spitale

Până să fie transferat în București, copilul a fost plimbat prin alte două spitale. Iniţial, a fost dus la spitalul din Bârlad, însă doctorii au decis să-l trimită la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. După ce a fost operat în capitala Moldovei, doctorii de la Spitalul Sfânta Maria au hotărât să-l trimită la Bucureşti, deşi la Iaşi există o secţie de mari arşi, abia deschisă.

Micuțul, din comuna Băcani, județul Vaslui, dormea singur, în camera sa, vineri seara, iar peste el au căzut rufele care au luat foc, pe sobă, unde mama lui le pusese la uscat.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri