Sari la conținut

Corespondență de la trimisul special Digi24 în SUA. Dacian Cioloș s-a întâlnit cu vicepreședintele american

Şeful executivului spunea că va discuta cu Joe Biden despre oportunităţile energetice „enorme” din Marea Neagră.

„Această vizită am gândit-o în ideea de a construi pe relația solidă dezvoltată în ultimii ani între România și Statele Unite. Pornind de la parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA și această experiență pozitivă pe domeniul securității și apărării, pe această încredere reciprocă între România și Statele Unite care s-a construit în acești ani, să progresăm și cu o componentă economică mai consistentă. (...) Principalul obiectiv al acestei vizite este unul legat de cooperarea în domeniul economic, dar sigur și alte domenii pe care putem continua să dezvoltăm acest parteneriat strategic”, afirma Dacian Cioloș.

Ieri, premierul a vorbit cu oficialii companiei Ford. Dacian Cioloş i-a îndemnat să investească mai mult în România. Invitaţia a fost adresată la Detroit, inima industriei auto americane, unde prim-ministrul face în aceste zile o vizită.

Şeful guvernului de la Bucureşti s-a întâlnit acolo cu mai mulţi ingineri români care lucrează la gigantul auto, dar şi cu directorul executiv al constructorului american.

„Sper că veţi avea sprijinul deplin al Guvernului în deblocarea producţiei dumneavoastră în România. Sunt foarte fericit că am ocazia să-i întâlnesc pe inginerii români de aici şi trebuie să recunosc, sunt foarte mândru de acest lucru. Sper să vă convingem să investiţi în România, nu doar în ceea ce priveşte producţia, unde mai există loc pentru dezvoltare, ci şi în cercetare. După cum vedeţi, avem multe resurse umane şi e foarte bine că sunt aici, în inima companiei, dar sunt sigur că puteţi face lucruri interesante şi în România. Vă mulţumesc mult pentru această ocazie şi sunt foarte mândru şi fericit că sunt aici”, a spus premierul.

Corespondență de la trimisul special Digi24 în SUA. Dacian Cioloș s-a întâlnit cu vicepreședintele american