CORESPONDENȚĂ DIGI24. Un autobuz a explodat la Tel Aviv. Hamas a revendicat atacul

Data publicării:
21 2011laurentiu14-34571

Corespondentul Digi24 în Israel, Laurențiu Rădulescu, a relatat că a fost vorba de un atac terorist.

Explozia a avut loc în apropierea sediului Ministerului israelian al Apărării.

Un martor a povestit că un bărbat a urcat în autobuz, a aruncat un dispozitiv exploziv şi apoi a reuşit să fugă.

Explozia ar fi avut loc în prima jumătate a autobuzului, astfel că pasagerii aflați în spate au suferit răni mai ușoare.

Cinci persoane sunt însă în stare foarte gravă.

Echipajele de intervenție au ajuns în foarte scurt timp în jurul autobuzului, pentru a acorda îngrijiri răniților.

MAE: Printre victime nu sunt cetățeni români

Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE, a declarat azi, că nu există cetățeni români printre victimele de la Tel Aviv.

Acesta a condamnat, în numele MAE, atacul terorist de azi.

Autorităţile israliene sunt în alertă maximă

Poliția a încercat să securizeze cât mai repede întreaga zonă pentru a preveni comiterea unor incidente similare, dar și pentru a facilita intervenția echipajelor medicale.

Poliţia israeliană a confirmat că a fost vorba de un atentat terorist şi a arestat un suspect, asupra căruia au fost găsite bombe artizanale. Această persoană a fost însă, ulterior, eliberată. Agenţii de securitate caută doi suspecți.Postul de televiziune Al Arabyia a anunţat că ar fi vorba şi de o femeie.

În Israel lucrează foarte mulți palestinieni, astfel că autorităților israeliene sunt puse în dificultate în a depista persoane care pot fi periculoase. Din punct de vedere tehnic, polițiștii și armata nu își pot da seama unde pot avea loc astfel de atacuri sau cum se pot desfășura ele, a relatat Laurențiu Rădulescu.

La Tel Aviv a fost închis un mare centru comercial, de teama unur noi atacuri. În schimb, în Gaza a fost explozie de bucurie printre palestinieni după atac.

Digi24 este prima televiziune din România care are un corespondent în Israel, pentru a acoperi evenimentele din zona de război.

Ieri, în jurnalul orei 19.00, Laurențiu Rădulescu a transmis în direct de la Ashkelon ultimele informații despre evoluția conflictului israeliano-palestinian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri