CORESPONDENȚĂ DIN ASHKELON. Nici vorbă de liniște la granița Israelului cu Gaza

Data publicării:
201122012 20laurentiu-34431

Laurențiu Rădulescu și operatorul Claudiu Ristea au ajuns la Ashkelon astăzi, în jurul orei 15.00, ora României. În capitala Tel Aviv, aflată la circa 50 de kilometri depărtare, cu greu au găsit oameni dispuși să îi aducă în orașul aflat chiar în apropiere de frontiera cu Fâșia Gaza.

Ashkelon, un oraş de 130.000 de locuitori, are 145 de adăposturi anti-aeriene, câte unul pentru fiecare 900 de oameni, iar aproximativ 50 la sută din casele construite sunt dotate cu camere de siguranţă, unde te poţi adăposti în caz de pericol.

Starea de alertă este permanentă. Şcolile au fost închise pentru o săptămână, la fel cafenelele şi restaurantele. Autobuzele circulă mai mult goale şi tot mai puţini oameni se încumetă să iasă pe stradă.

Abia cazați la hotel, a fost dată o alarmă. Au primit instrucțiuni destul de clare și au aflat că au la dispoziție 30-40 de secunde pentru a se adăposti în buncărul de la subsol. La scurt timp, s-a auzit o bubuitură puternică. Un bloc de locuințe fusese lovit.

Informațiile despre un armistițiu sunt contradictorii pe agențiile de știri. Corespondentul Digi24 transmite că Israelul condiționează un armistițiu de 24 de ore de liniște, ceea ce pare greu de realizat. Este adevărat că față de cele 20-30 de alarme câte se înregistrau în zilele anterioare în decurs de 24 de ore la Ashkelon, astăzi au fost doar cinci-șase.

În plus, aviația israeliană a împrăștiat fluturași în Gaza prin care avertizează populația să se adăpostească undeva în centrul orașului, ceea ce indică o posibilă intenție de bombardare.

În ceea ce-i privește pe românii aflați în Gaza, reprezentanți consulari au luat deja legătura cu ei, însă comunicarea decurge cu dificultate.

Urmăriți corespondența lui Laurențiu Rădulescu în materialul video atașat și rămâneți pe Digi24 HD pentru viitoarele relatări ale echipei trimise în zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri