CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ DIGI24. Cum se respectă armistițiul din Orientul Apropiat

Data publicării:
22112012 20m 20gaza 20laurentiu-34804

Focurile de armă au fost auzite și înregistrate de echipa Digi24, venind din pădurea în apropierea căreia s-au aflat în cursul zilei de azi, după semnarea armistițiului.

Laurențiu Rădulescu, trimis special al Digi24 în Israel, a explicat cum au ajuns să fie martori la un conflict armat care trebuia, în principiu, să fie încheiat.

„Suntem pe granița de vest a Israelului cu Fâșia Gaza, dar a fost nevoiți să intrăm într-un adăpost militar, pentru că am vrut să luăm câteva imagini cu orașul care se află la niciun kilometru distanță, moment în care am auzit câteva focuri de armă trase cel mai probabil dintr-un adăpost aflat la nici 200 de metri de noi”, a transmis corespondentul special Laurențiu Rădulescu.

Scoși din zonă de soldații israelieni

Imediat, în zonă au apărut soldații israelieni și echipa Digi24 a fost condusă spre locuri mai sigure. Ei au confirmat că în acea zonă puteau fi bombardați.

„Eram la aproximativ trei kilometri de Gaza, moment în care am fost opriți de patrule militare ale evreilor, ale armatei israeliene. Ni s-a spus că zona este prea periculoasă pentru a merge înspre Gaza și am fost aduși undeva unde încă mai sunt comasați soldați israelieni. Sunt și câteva tancuri pe stânga, de care am trecut”, a transmis Laurențiu Rădulescu.

Nimic nu este sigur la granița dintre Israel și Fâșia Gaza, în pofida armistițiului anunțat. Dincolo de gardul de sârmă ghimpată, militanții palestinieni își fac simțită prezența cu rafale de mitralieră. Pe partea israeliană, tancurile sunt încă pe poziții, soldații sunt pregătiți să riposteze, iar toată regiunea este supravegheată din aer de câteva zepeline, gata să semnaleze orice mișcare suspectă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri