Corpul de Control al Guvernului, la Romsilva

Data publicării:
lemn taiat padure-1

Obiectivele acestui control sunt de a verifica dacă sunt respectate supoziţiile legale privind modul de organizare şi funcţionare a acestei instituţii, Romsilva şi a controalelor de acolo. De asemenea, verificare respectării dispoziţiilor legale şi a reglementărilor interne privind atribuţiile pe care le are Romsilva. Controlul vizează perioada ianuarie 2014 până în prezent.

Acest control a fost demarat în contextul în care câteva mii de forestieri din Suceava, dar şi din ţară au protestat în faţa Guvernului zilele trecute nemulţumiţi de noul preţ al lemnului, de modul de valorificare a acestuia, dar şi de procedura de licitaţie care a fost desfăşurată. Protestatarii sunt nemulţumiţi de compania de stat Romsilva pentru că a blocat întreaga industrie pentru că practică preţuri excesive, iar cei care au nevoie de lemn cumpără de la negru decât de la compania de stat, fapt ce a adus la triplarea furturilor de lemn.

Protestatarii au depus la Guvern o listă cu zece revendicări, cele mai multe legate de Romsilva şi cu privire la introducerea unor noi legi mai dure care să stopeze tăierile ilegale de lemn.

Ministerul Mediului a cerut rezolvarea acestei situaţii de pe piaţa lemnului. Reprezentaţii ministerului au cerut un nou punct de vedere Consiliului Concurenţei cu privire la preţurile stabilite de Romsilva, asta după ce procesatorii de lemn din Romania au boicotat şi a doua licitaţie de vânzare a lemnului, una la care li s-a promis că vor fi preţuri mai mici decât cele stabilite iniţal, lucru care nu s-a întâmplat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri