Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” anunță Turneul Extraordinar de Crăciun: 6 concerte, sunetul unic al Madrigalului și 1.000 de copii Cantus Mundi

Data actualizării: Data publicării:
concertmadrigal

6 concerte, sunetul unic al Madrigalului și 1.000 de copii Cantus Mundi. În perioada 8 – 20 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” va desfășura un extraordinar turneu național de Crăciun, aducând magia sărbătorilor de iarnă în inimile publicului din București, Slatina, Brașov, Cluj, și Ploiești.

Turneul va fi susținut alături de sute de copii din Programul Național Cantus Mundi. Selecția repertorială pentru programul concertistic de Crăciun va include unele din cele mai frumoase compoziții specifice sărbătorii Nașterii Domnului, combinând lucrări din repertoriul românesc și internațional, unele interpretate alături de coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi.

„Colindul românesc de Crăciun poartă, în ultimii 55 de ani, semnătura Madrigalului. Sunetul inconfundabil al celui mai important cor românesc trezește spiritul sărbătorilor de iarnă în fiecare comunitate și aduce, de fiecare dată, bucurie! Continuăm tradiția de peste jumătate de secol și aducem și în această iarnă în București, și în țară, spectacolul extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal, într-o prezentare inedită, animată de câteva sute de copii din Programul Național Cantus Mundi”, a declarat Emil Pantelimon, Manager al Corului Madrigal.

În cadrul turneului național de Crăciun, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va concerta în 8 și 9 decembrie în București, la Sala Mică a Palatului. Începând cu ora 19:00, sonoritatea unică a celui mai renumit ansamblu coral din România va aduce în sufletul publicului căldura și emoția sfintei sărbători de Crăciun. Experiența muzicală va fi întregită de vocile cristaline a sute de copii din Programul Național Cantus Mundi, care vor urca pe scenă alături de celebrul cor. Biletele pot fi achiziționate on-line de pe platforma bilete.ro.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 950 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. Anul acesta, Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 55 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Organizatori: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primăria Capitalei, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Programul Național Cantus Mundi, Cantus Mundi București, PROEDUS – Centrul de proiecte educaționale și sportive

Sponsori: Selgros Cash&Carry

Parteneri media: Digi 24, Adevărul, Click!, Click! pentru femei, Agerpres, OZB

Bilete disponibile în rețeaua Bilete.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri