Sari la conținut
News Alert

Cozi kilometrice de camioane la intrare şi la ieşire din România

Şoferii de camioane care încearcă să intre în ţară, venind din Ungaria, sunt cu nervii întinşi la maxim, dar încearcă să rămână înţelegători.

Ieri am stat şapte ore, acum stau de două ore... nu ştiu cât voi mai sta, nu ştiu ce se întâmplă, dar problema este cred de la atentatul asta de la Paris crede un şofer de TIR. 

Coada de camioane se întinde pe kilometri buni în interiorul statului maghiar. Motivul - controalele amănunţite făcute de poliţiştii de frontieră din Vama Borş, care încearcă să prevină intrarea pe teritoriul României a persoanelor suspecte de terorism. În plus, inspectorii ANAF verifică atent actele TIR-urilor care transportă marfă.

Un alt şofer are şi o soluţie: Ar putea să ia actele dinainte să facă copii după taloane, după buletin şi aşteaptă fiecare camion când ajunge atunci ia actele până se duce, le ştampilează le copiază. Durează foarte mult.

Şi TIR-urile care ar trebui să iasă din România mai mult stau decât avansează. 

Pentru a reduce cât mai mult timpul de aşteptare în vama Borş, autorităţile au suplimentat numărul benzilor de intrare în România atât pentru camioane cât şi pentru maşini. De asemenea numărul poliţiştilor de frontieră care fac controlul a fost şi el suplimentat.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spun că aceste controale amănunţite vor fi aplicate pe o perioadă nedeterminată, astfel că şoferii ar trebui să le ia în calcul, atunci când vor să treacă graniţa.

Pe aceeași temă