Cozonacul românesc i-a cucerit pe spanioli

Data publicării:
cozonaci-spania

Claudia Ciușcu, româncă stabilită în Spania: Spania mi-a dat o altă şansă, mi-a dat şansa să fac ceea ce-mi place.

Sunt cuvintele Claudiei Ciuşcu, o româncă din Prahova care a început în Spania o viaţă nouă. A început lucrând ca menajeră în casa unei familii de pensionari din oraşul Tres Cantos. Absolventă a unui liceu cu specializarea patiser-cofetar, i-a cucerit pe cei doi bătrâni cu prăjiturile făcute în casa. Când au aflat că românca vrea să-şi deschidă un magazin cu produse tradiţionale, n-au stat pe gânduri şi au împrumutat-o cu bani.

Claudia Ciușcu, româncă stabilită în Spania: Imaginaţi-vă cum am plecat cu magazinul... 10 sticle pe raft, două de bere, două de apă minerală...

Dar de unde atâta curaj?

Din nebunia mea.

Acum, rafturile magazinului sunt pline de produse româneşti. Dar piesa de rezistenţă a afacerii este laboratorul de patiserie. Privind în urmă, femeia realizează ce risc şi-a asumat.

Claudia Ciușcu, româncă stabilită în Spania: Am deschis în 27 iulie. Când toti romanii plecau acasa, eu deschid magazin. Vânzări groaznice 3-6 euro, maximum 10 euro... soţul meu înnebunise. I-am spus: „Nu dispera, că vine septembrie şi cu prăjiturile ieşim sus!”

Şi a avut dreptate. Românii din Tres Cantos au redescoperit gustul prajiturilor de acasă, iar spaniolii au fost cuceriţi.

Claudia Ciușcu, româncă stabilită în Spania: Nu puteam face foarte mult, 60 - 70 de prăjituri, dar am ajuns să fac şi 2.000 de prăjituri. Iau comenzi și la două noaptea, dacă mă suni. Mă pun la lucru, pentru că o fac cu plăcere.

Perioada petrecută în Spania a schimbat-o complet pe Claudia.

Claudia Ciușcu, româncă stabilită în Spania: Aici este ţara tuturor posibilităţilor, daca ai ambiţie, poţi să faci orice. Când munceşti pentru tine, nu te doare nimic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri