Craiova. Case demolate pentru a se construi un stadion

Data publicării:
case

Case vechi, vile moderne, dar şi o benzinărie vor fi demolate de autorităţi pentru a construi arena modernă al cărui proiect a fost prezentat în luna mai a acestui an. Demolarea este necesară pentru că viitorul complex sportiv ce va fi construit în zona actualului stadion Ion Oblemenco va avea o suprafaţă de 15 hectare.

În condiţiile în care suprafaţa stadionului şi a terenurilor adiacente este de aproximativ 6 hectare, autorităţile vor fi nevoite să se extindă pe 9 hectare de teren, proprietate privată. Exproprierile ar putea costa autorităţile locale peste 25 de milioane de euro, în condiţiile în care analiştii imobiliari susţin că un metru pătrat în zona respectivă este de 300 euro.

Potrivit legii, autoritatile negociază cu proprietarii terenurilor prețul exproprierii, fiind vorba de o investiție de utilitate publică. Construcţia viitorului complex sportiv de la Craiova va depăşi 100 de milioane de euro, însă sursa de finanţare nu va mai fi bugetul local ca în cazul exproprierilor, ci fonduri europene sau guvernamentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri