CRAIOVA. Policlinică evacuată din sediu. Casa de Pensii a câștigat în instanță clădirea

Data publicării:
policlinica

Clădirea în care îşi desfăşoară acum activitatea funcţionarii Casei de Pensii a fost, la rândul ei, retrocedată, aşa că instituţia achită lunar o chirie de 6.000 de euro. De cealaltă parte, conducerea Policlinicii nu vrea să elibereze clădirea, pentru că nu are la dispoziţie un alt spaţiu.

Aşa că acum, Consiliul Local, cel care administrează policlinica cu pricina, caută soluţii pentru a muta cabinetele medicale. Deocamdată, însă, nu au găsit un alt spaţiu. După un lung proces, Casa de Pensii Dolj a câştigat în instanţă clădirea în care funţionează policlinica spitalului Filantropia din Craiova.

Casa de Pensii Dolj a dat în judecată Primăria Craiova în 2006. Abia în aprilie, anul acesta, a revendicat clădirea în care funcţionează acum policlinica Filantropia. Conducerea Casei a adus dovezi în instanţă că imobilul aparţinuse Casei de Pensii cu zeci de ani în urmă şi a avut câştig de cauză. Aşa că sediul policlinicii, o clădire cu patru etaje în care funcţionează zeci de cabinete medicale, va fi retrocedat acum Casei de Pensii.

Deși cei de la Casa de Pensii și-au câștigat încă din luna aprilie dreptul de a se muta aici, personalul și conducerea unității medicale nu au părăsit clădirea pentru că nu au unde să se mute în acest moment.

Primăria Craiova, cea care administreaza Spitalul Filantropia şi implicit policlinica, trebuie să găsească soluții pentru mutarea cabinetelor medicale.

Conducerea spitalului Filantropia a refuzat orice declaraţii privind soarta Policlinicii pentru că susţine că nu a primit nicio înştiinţare oficială de evacuare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri