CRAIOVA. Un poliţist aflat în timpul liber a prins un hoţ care tocmai prădase un magazin de bijuterii

Data publicării:
biju

În centrul Craiovei, un tânăr cu faţa acoperită şi cu un pistol în mână a intrat într-un magazin de bijuterii. După ce le-a ameninţat pe vânzătoare, agresorul s-a repezit la una dintre vitrine şi a început să o golească.

„A ameninţat angajatele şi le-a zis să nu se mişte că trage. A îndreptat arma către o fată. Fata s-a speriat şi a apăsat butonul de panică”, a povestit Sorin Buică, propritarul magazinului.

Imediat, bărbatul a încercat să fugă. Fugarul nu bănuia însă că un poliţist se afla deja acolo, absolut din întâmplare. Subofiţerul nu a mai stat pe gânduri.

„Am observat că un tânăr mascat alerga către noi. L-am imobilizat. I-am luat pistolul. L-am condus către magazinul de bijuterii şi cu ajutorul unei femei l-am băgat acolo, în magazin”, a spus agentul Marian Peptuşel, poliţist la Secţia 6 Craiova.

Apoi, agentul şi-a chemat colegii în ajutor. Poliţiştii care l-au preluat pe suspect au descoperit că arma era de fapt o brichetă în formă de pistol.

Conducerea poliţiei din Craiova a anunţat că agentul care a oprit jaful va fi recompensat pentru fapta sa. Suspectul riscă până la 15 ani de închisoare, pentru tâlhărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri