Creditul obținut de GRIVCO şi de Antena 1 pe baza garanției ICA, plătit și cu bani de la Romtelecom

Data publicării:
cladire intact grivco

În iunie 2003, Romtelecom a închiriat de la GRIVCO SA o clădire de birouri ridicată chiar pe terenul ICA. Chiria era de 1,8 milioane de dolari pe an.

Actele obţinute de DIGI 24 de la Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare arată că firma GRIVCO a cesionat acest contract către banca Raiffeisen. Adică exact către instituţia bancară de la care GRIVCO şi Antena se împrumutaseră anterior cu 40 de milioane de euro.

Potrivit aceloraşi document, banca avea dreptul să încaseze sumele de bani din ratele lunare achitate de Romtelecom către GRIVCO.

Contractul în cauză a fost semnat de către trei membri ai echipei de top management a Romtelecom de la acel moment (Directorul General, Directorul Financiar şi Directorul de Servicii pentru Afacere din august 2003) şi a expirat la finalul lunii martie 2010. Detaliile referitoare la valoarea contractului sunt confidenţiale. Compania nu a avut informaţii referitor la destinaţia sumelor rezultate din plățile pentru acest contract", a precizat Romtelecom.

La momentul semnării contractului cu GRIVCO, acţionar majoritar al Romtelecom era grupul OTE, cu 54% din acţiuni. Restul de 46% aparţine şi acum statului român.

Despre acest contract, fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a fost întrebat de judecătorii din dosarul ICA. Sorin Pantiş a fost ministru al Comunicaţiilor în 1998. Acum este în managementul grupului GRIVCO.

Reprezentanţii GRIVCO au fost contactaţi de DIGI 24 pentru un punct de vedere asupra contractului cu Romtelecom, dar până în acest moment nu ne-au transmis un punct de vedere. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri