Creşte oferta imobiliară de lux. Cine sunt cumpărătorii

Data publicării:
apartament de lux

În blocurile cochete construite de 10 ani încoace în nordul Capitalei se găsesc locuinţe pe care puţini şi le pot permite. Unele dintre cele mai scumpe sunt pe Şoseua Nordului.

„Acest apartament este scos la vânzare pentru 900.000 de euro. Are o suprafaţă de aproape 250 de metri pătraţi. Trei dormitoare, fiecare cu baie proprie şi un living foarte generos. Acesta dă spre o terasă care oferă o vedere panoramică spre Parcul Herăstrău”, relatează Cristina Sbîrn, reporter Digi24.

Astfel de preţuri pot fi întâlnite şi în ansamblurile proaspăt ridicate în Primăverii, Floreasca sau Kiseleff. Şi încă mai există loc pentru noi construcţii în nordul Bucureştiului, spun analiştii imobiliari.

„Avem Barbu Văcărescu, cu terenuri destul de mari nedezvoltate încă. Avem terenuri în Băneasa, avem Siseştiul”, spune Gabriel Voicu, analist imobiliar.

În acest an, aproape 700 de locuinţe premium şi de lux vor fi finalizate în centrul şi nordul Capitalei, spun analiştii.

21 dintre ele vor fi într-un imobil din apropierea Pieţei Unirii. Un dezvoltator român a investit aici 7 milioane de euro.

„Apartamentul în care suntem noi are 90 de metri pătraţi utili. Este vorba de două camere. Apartamentul se vinde utilat. 145.000 de euro, acesta fiind cel mai mic dintre apartamente. La polul opus este un penthouse care se întinde pe toată suprafaţa clădirii, aproape 350 de metri pătraţi. Preţul aceluia este în jur de 700.000 de euro”, spune Dan Negulescu, broker imobiliar.

Spre nordul şi centrul Bucureştiului încep să se mute şi români fără conturi grase în bănci, dar cu salarii bune, care caută locuinţe mai spaţioase şi finisaje de calitate.

„Vorbim de venituri per familie peste 2.500 de euro. Între 2.500 şi 4.000 de euro pe familie”, spune Gabriel Voicu.

Aceştia îşi pot permite case de 150.000 de euro sau chiar mai scumpe. Pentru ei se ridică multe dintre ansamblurile din cele două zone. Anul trecut, în nordul şi în centrul Bucureştiului au fost finalizate şi scoase la vânzare aproape 2.500 de locuinţe. Anul acesta, analiştii estimează că vor ajunge în piaţă cu 30% mai multe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri