Creștinii ortodocși prăznuiesc astăzi Botezul Domnului

Data publicării:
STICLE BOBOTEAZA 20

Actualizare 12:10 - A început slujba de sfinţire a apei în curtea Catedralei Patriarhale, care este oficiată de Patriarhul Daniel. El este cel care va spune câteva cuvinte în faţa credincioşilor.

Sunt câteva sute de credincioşi pe dealul Patriarhiei. Unii dintre ei au venit de dimineaţă, ca să fie primii care primesc apă sfinţită. Pentru ei au fost pregătite peste 20 de butoaie cu apă care urmează să fie sfinţită. Sunt în total 12.000 de litri de apă pentru credincioşi.

În Capitală, mii de credincioşi sunt asteptaţi astăzi la slujba de sfinţire a apei de la Patriarhie. Se vor împărţi nu mai puţin de 12.000 de litri de agheasmă.

ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 11.45 se va porni în tradiționala procesiune de Bobotează până pe faleza Cazinoului, unde ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia arhiepiscopul va arunca trei cruci în apele mării.

După slujbă, care tradiționale trase de măgari și încărcate cu butoaie cu agheasmă vor pleca pe principalele bulevarde ale municipiului: Mircea cel Bătrân, Mamaia, Tomis, 1 Mai, Ferdinand, I. C. Brătianu. 150.000 de sticle cu agheasmă vor fi împărţite credincioşilor. Sticlele vor fi aşezate simbolic în forma crucii Sfântului Andrei.

200 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Tomis si 150 de militari de la Forțele Navale vor asigura ordinea publică începând cu ora 10, la ceremonia religioasă.

La Cluj-Napoca slujba începe la ora 10.00, iar sfințirea apei la ora 12.00. Preoții vor vorbi mulțimii de credincioși despre momentul impresionant al botezului Mântuitorului Iisus în apa Iordanului.

Anul acesta, reprezentanții mitropoliei au pregătit pentru credincioși 15.000 de sticle cu agheasmă pe care o vor împărți credincioșilor la finalul slujbei religioase. Sticlele au fost pregătite în spațiul din fața catedralei pentru a fi sfințite. La ceremonie sunt așteptați să participe circa 20.000 de oameni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri