Crima de la Piatra Neamț – imagini de pe camerele de supraveghere. Ce spune bărbatul care și-a înjunghiat soția

Data actualizării: Data publicării:
criminal piatra neamt

Bărbatul care și-a înjunghiat soția în Spitalul Județean din Piatra Neamț a fost arestat pentru 30 de zile. Era violent, iar femeia voia să îl părăsească pentru că a bătut-o de mai multe ori, spun anchetatorii. Individul nu a suportat gândul despărţirii şi şi-a premeditat atacul. A mers la spital cu un cuţit în buzunar şi a pândit momentul în care victima a rămas singură, arată camerele de supraveghere. Cunoscuţii asistentei spun că femeia ceruse un ordin de protecţie, dar, deocamdată, procurorii nu au găsit un astfel de document.

Camerele de supraveghere de la spital l-au surprins pe bărbat chiar înainte de atac. Îmbrăcat într-un palton negru şi cu o plasă în mână, individul a intrat în spitalul în care lucra soţia sa. A pândit momentul în care femeia a rămas singură în cabinet și a atacat-o cu un cuțit.

Carmen Ciocan - jurnalist Digi24: O infirmieră încearcă să deschida ușa, vede că este încuiată și atunci vin alți colegi. Când deschid ușa, cadrele medicale o găsesc pe colega lor într-o baltă de sânge și barbatul lângă. Acesta iese și merge pe hol înainte.

Eugenia Antohe - colega femeii: Am deschis o uşă şi am găsit-o agresată grav. Nu s-a putut face absolut nimic.

Anchetatorii spun că bărbatul a vrut să se răzbune pe soţia sa, pentru că intenţiona să îl părăsească, după 27 de ani de căsnicie.

Stelian Olteanu, procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ: Este în proces de divorţ, primise citaţia acasă şi ar fi vrut să se împace cu soţia lui, lucru pe care nu l-a reuşit, efectul fiind cel pe care l-am văzut cu toţii.

Colegii femeiii povestesc că nimic nu a prevăzut tragedia. Au întâlnit-o pe asistentă înainte de atac şi era fericită pentru un succes profesional.

Eugenia Antohe - colega femeii: Era proaspăt numită în postul de director de îngrijiri, era mulţumită că a câştigat concursul prin muncă şi îl merita.

De aftfel, bulversat şi în stare de şoc, agresorul le-a spus procurorilor că acesta a fost şi motivul pentru care a mers la spital, să îşi felicite soţia pentru noul post obţinut.

Stelian Olteanu - procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ: E o felicitare cu un cuţit cu o lamă de vreo 20 de centimentri! Intenţia a fost foarte clară, se pune problema schimbării încadrării juridice, în privinţa existenţei premeditării. Este o altă încadrare, omor calificat, cu o pedeapsă mai mare.

Femeia a intentat divorţul anul trecut, după repetate bătăi, şi s-a mutat de acasă. Era speriată de soţul său şi ceruse ajutor.

Stelian Olteanu - procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ: A solicitat un soi de protecţie de la doi elevi de la şcoala postliceală, pe care îi cunoştea. Atunci când venea la serviciu, făcea cumpărături sau îşi vizita mama, cei doi elevi mergeau cu maşina, o luau, o duceau acasă.

Speriaţi de ce s-a întâmplat, reprezentanţii spitalului vor să înăsprească paza.

Victor Adrian Marchidan, consilierul juridic al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ: Spitalul lucrează deja la măsuri suplimentare de siguranţă pentru pacienţi, pentru aparţinatori şi pentru cadrele medicale.

Individul a fost arestat preventiv, pentru că este considerat un pericol public. Riscă până la 25 de ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri