Crimă în București, rezolvată după 18 ani

Data publicării:
laborator

După 18 ani în care a crezut că a scăpat neprins, profesorul universitar a aflat că este singurul suspect pentru crima căreia i-a căzut victimă iubita lui. Știința e responsabilă pentru avansul nesperat în rezolvarea acestui dosar istoric, deschis în iulie 1998. În acea vară toridă, poliția a fost chemată să ancheteze moartea unei tinere de 28 de ani, profesoară de limba chineză.

„Posibil omor în scop de jaf, pentru că victima - pe lângă leziunile de mare violenţă, în locuinţă se observau şi urme de răvăşire, dispăruseră nişte obiecte. Uşa de acces nu prezenta urme de forţare. Autorul era un cunoscut, cineva din cercul victimei”, spune Dan Antonescu, fost comisar-şef al Serviciului Omoruri.

Au fost chemate la audieri rudele victimei, vecinii şi prietenii profesoarei. Cu toţii spuneau că tânăra se plângea de mai multă vreme de gelozia iubitului, care o urmărea pe stradă şi dovedise de mai multe ori că este violent. Femeia se gândea chiar să plece din ţară.

Încă din seara crimei, polițiștii intuiau că profesorul ar fi vinovatul. Fără ca arma crimei să fie găsită în apartament, anchetatorii au trebuit să se mulțumească cu ridicarea de probe și audieri.

Atât cât a permis tehnica din vremurile respective au fost verificați toți cei care făceau parte din cercul de cunoscuți ai victimei”, mai spune Dan Antonescu.

Aceleași probe, reanalizate în acest an, le-au adus polițiștilor dovezile directe de care aveau nevoie pentru a identifica un suspect.

Profesorul universitar a fost audiat azi timp de trei ore. Poliţiştii spun că el nu intră în tiparele suspecţilor obişnuiţi de crime provocate din gelozie.

De 26 de ani este profesor al Universităţii Hyperion din Bucureşti, prin mâinile lui trecând minţile a mii de tineri. Specializat în arhitectură, bărbatul a scris 11 cărţi şi a semnat zeci de lucrări ştiinţifice.

Profesorul universitar care ar fi trăit timp de 18 ani cu proverbialul schelet în dulap spunea despre sine, anul trecut, că e un om paşnic.

În ciuda temperamentului meu și al firii mele mai calme, mă încearcă o neliniște”, spunea profesorul la o lansare de carte.

Deși neagă cu vehemență toate acuzațiile, profesorul universitar a fost reținut pentru 24 de ore, iar anchetatorii vor cere și arestarea lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri