Criminolog, după dublul asasinat din Buftea: În anume religii, femeia e proprietatea bărbatului

Data actualizării: Data publicării:
cutit

Diferenţele de cultură, de religie, de educaţie sunt de cele mai multe ori cauza rupturilor în cuplurile mixte, este de părere specialistul criminolog Dan Antonescu. În cazuri extreme, se poate ajunge la conflicte puternice, care se pot termina chiar şi cu o crimă.

Dan Antonescu, specialist criminolog: „În astfel de situații avem de-a face cu diferenţe de religie, de educație, de cultură. Se întâlnesc doi oameni, se plac și ulterior, conviețuind, constată că au concepții total diferite în privința unor aspecte fie de ordin moral, comportamental, vestimentar, culinar.

Foarte multe astfel de situații și de probleme duc la un moment dat chiar la ceea ce urmărim acum.

Sunt oameni care au niște fixații în privința unor obiceiuri cu care ei au crescut, a unor concepţii. În anume culturi și în anume religii, într-o căsătorie, femeia e proprietatea bărbatului.

Într-o altă formă o regăsim și la noi câteodată dar acolo până și legislația e mult mai permisivă față de bărbatul care își agresează sau poate chiar își ucide soția. Sunt foarte multe astfel de situații.”

Un bărbat şi-a înjunghiat mortal concubina şi mama, incidentul având loc în Buftea. La venirea poliţiştilor a devenit agresiv, astfel că oamenii legii l-au împuşcat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri