Crin Antonescu: Curtea Constituţională şi-a depăşit atribuţiile. Decizia privind pragul de 30% este fără precedent

Data publicării:
crin antonescu senat resized 5360201-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-3

„Este fără precedent, Curtea Constituţională se pronunţă asupra unui act normativ dacă este sau nu constituţional, nu când intră în vigoare. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Avem o nouă premieră, când nişte oamerni 6 – 7 -9, nu ştiu exact câţi, se subtituie celorlalţi, excedându-şi atribuţiile ne spun şi ne impun alte lucruri decât sunt îndreptăţiţi să spună. Acum avem o lege care e declarată constituţională, dar vine Curtea şi face calendarul întregii Românii punând în mare dificultate proiectul regionalizării”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că, în opinia sa, un referendum ar trebui făcut separat de alte alegeri, pentru ca dezbaterea să fie pe acel subiect.

„Noi am spus foarte clar de la bun încept că dorim un referendum numai pe această temă (Constituţia - n.r.) în octombrie. Dacă nu ne dă voie Curtea... nu putem chema oamenii la urne din 3 în 3 luni. Despre referendum în sensul datei nu mai vorbim acum, ci după o decizie în USL. Vom propune referendumul luând în calcul care este momentul ca oamenii să nu vină degeaba la vot”, a adăugat Crin Antonescu.  

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că este constituţională scăderea pragului de prezenţă la referendumuri de la 50% la 30%, dar numai în măsura în care nu se aplică timp de un an de la intrarea în vigoare.

Citiţi şi

Traian Băsescu: Nu avem gradul de maturitate politică pentru a valida referendum cu prag sub 50%

C. Antonescu: Vom decide în USL momentul referendumului pe Constituţie. S-ar putea şi odată cu prezidenţialele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri