Crin Antonescu: „Taxa de solidaritate este neconstituţională”

Data publicării:
29032013-2013-04-15-12h47m02s80

Invitat la B1 TV, Crin Antonescu spune că se teme şi de excepţiile care ar urma, precizând că taxa nu ar trebui aplicată magistraţilor, de exemplu.

Nu putem să acceptăm o asemenea formulă pentru că ea, pe de-o parte, încalcă angajamentele electorale, iar pe de altă parte nu rezolvă problema bugetară. Nouă ne e teamă mai mult decât de această taxă, care este discutabilă, că vor urma excepţiile. Nu cred că ar fi aplicată magistraţilor sau altor categorii plătite mai bine”, a spus liderul Partidului Naţional Liberal.

Premierul Victor Ponta a readus săptămâna aceasta subiectul impunerii unei taxe de solidaritate de 10% în cazul bugetarilor care câştigă mai mult de 1000 de euro lunar. Liberalii resping însă iniţiativa.

În aceeaşi emisiune, Crin Antonescu a recunoscut că are un parteneriat cu Dan Voiculescu, dar că nu poate fi considerat „omul lui” şi nici nu este „dependent politic” de acesta. Cu privire la justiţia românească, de o parte şi de cealaltă a instanţei, el şi-a reiterat opoziţia faţă de modul în care au fost făcute propunerile pentru şefii parchetelor. Comentând situaţia juridică a ministrului Relu Fenechiu, liderul liberal consideră că justiţia nu se împiedică de calitatea acestuia de membru al Guvernului.

Rugat să evalueze calitatea colaborării dintre liberali şi social-democraţi în construcţia USL, el a dat o notă mare, deşi nu cea maximă: 9.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri