Cristian Cioacă va fi judecat în libertate

Data publicării:
28112012 20cioaca-35713

Actualizare 20.41. Judecătorii Tribunalului București au decis, după audierile și deliberările de miercuri, să îl judece pe Cristian Cioacă în stare de libertate.

Anul trecut, printr-o sentință definitivă,Elodia Ghinescu a fost declarată oficial moartă, dar cadavrul ei nu a fost găsit. În 2007 a izbucnit acest scandal privind dispariția Elodiei, iar primul suspect a fost Cioacă.

Recent, procurorii au găsit în apartamentul din Brașov al lui Cioacă și alte urme de sânge decât cele inițial descoperite.

Cioacă a stat miercuri câteva ore în fața procurorilor, apoi a plecat fără să facă vreo declarație în faţa jurnaliştilor.

Procurorii au depus cererea de arestare preventivă la Tribunalul București.

Care sunt noile probe ale procurorilor

După cinci ani de anchetă, cazul Elodia, care a făcut istorie în presa din România, în special la postul OTV, se apropie de final. Cu probe noi, procurorii au cerut miercuri arestarea poliţistului.

Cristian Cioacă, este acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu. Pentru a închide dosarul, anchetatorii au cumpărat echipament de ultimă generaţie şi au mai cercetat odată apartamentul soţilor Cioacă. Aşa au descoperit că poliţistul a zugrăvit apartamentul şi a pus parchet nou, pentru a ascunde urmele de sânge, care îl învinovăţesc.

Rugat să comenteze noua solicitare a procurorilor, care susțin că și-ar fi tranșat soția acasă, Cristian Cioacă nu le-a răspuns ziariștilor.

Polițistul Cristian Cioacă nu a vrut să vorbească nici despre acuzații, nici despre noile probe care îl incriminează. Procurorii au făcut ultima percheziție la locuință lui la începutul lunii. Atunci și acolo au găsit urme din sângele avocatei dispărute în august 2007. Plus dovezi că soțul ei a încercat să le ascundă.

Cu ajutorul unui dispozitiv, au reușit specialiștii să descopere în casa lui Cristian Cioacă urme de sânge precum acestea, ascunse sub zugrăveală și sub parchet, urme vechi de cinci ani.

„Cea mai utilizată lanternă este lumina de culoare albastră, pe care o folosim în special pentru punerea în evidență a urmelor de sânge, oriunde ar fi ele, că au fost şterse, îndepărtate, răzuite, zugrăvite sau spălate, noi încercăm să le punem în evidenţă”, a explicat Ion Pleșa, șeful Biroului de cercetare din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR.

Procurorii cer arestarea lui Cristian Cioacă atât pentru infracțiunea de omor, cât și pentru profanare de morminte. Acuzațiile i s-au adus la cunoștință după ce, la prima oră, a fost adus de la Pitești, la Parchetul General din București.

„Colegii mei de la urmărie au pus în aplicare un mandat de aducere eliberat pe numele ofițerului. Mandatul a fost pus în executare de la domiciliul acestuia. El a fost luat de la domiciliu”, a explicat Dănuț Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Părinții avocatei așteaptă din 2007 ca anchetatorii să le spună ce s-a întâmplat cu fiica lor.„Am sperat de acum 5 ani să se întâmple acest lucru, să îl prindă pe criminal să fie pedepsit pentru această faptă oribilă pe care a săvârșit-o”, a spus Emilia Ghinescu, mama Elodiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri