Cristian Tudor Popescu: Sistemul de sănătate este unul de crimă organizată

Data publicării:
ctp 1 iunie

Cristian Tudor Popescu:

„Sistemul de sănătate din România se conturează din ce în ce mai clar ca un sistem de crimă organizată. Aşa poate fi numit, cu o sintagmă clară din Codul Penal, iar spitalul devine cam ce era acum 200-300 de ani, locul unde te duceai să mori. Bolniţa. Acolo nu te duceai să te vindeci. Când se auzea că cineva s-a dus la spital, dacă a ajuns acolo mai iese în căruţă şi îl duce la cimitir. Asta au ajuns spitalele şi sistemul de sănătate din România.

În timpul scandalului Hexi Pharma spuneam că o să urmeze buletinele de analiza, testele clinice şi urmează. Medicamentele falsificate şi cine ştie câte mai sunt în acest sistem.

Sunt 26 de cabinete în 16 judeţe în care sunt cercetate astfel de falsificări de teste clinice. Ce consecinţe au aceste falsificări? Directe asupra pacienţilor pe care au fost aplicate substanţe de test, pentru că mulţi pacienţi nu sufereau de acea boală şi li s-a dat ceva care le-a creat efecte adverse grave şi efectele pe care aceste medicamente fals testate pe aceşti cobai umani, cu falsificarea completă a întregii fişe a medicamentului. Adică i s-a dat alt medic mai vechi, eficient, că să aibă o stare mai bună şi să se simuleze că starea i-a dat-o noul medic. Astfel de medicamente sunt distribuite bolnavilor şi au efecte cel puţin la fel de agresive ca dezinfectanţii diluaţi.

Începem să ne gândim la Mengele. Nu vă gândiţi la Auschwitz? Când foloseşti oamenii drept animale de experienţă pe substanţe netestate, asta este.

Aceşti inşi este greu de prespupus că sunt într-o organizaţie, într-o reţea. Nu este de conceput că există reţeaua falsificatorilor de teste clinice. Sau o fi o mafie în fiecare judeţ, dar nu e coordonată. Cum au apărut aceste fenomene în 16 judeţe? Au apărut pentru că unul dintre ei a făcut asta prima dată. Aşa a fost şi cu Hexi Pharama.

Cuiva, într-un judeţ, într-un spital, i-a venit ideea. Primim bani uriaşi de la firmele străine pe testele respective, de ce să nu le falsificăm? Le dăm bolnavilor psihic, care nu pot riposta. Cineva a avut ideea şi a început să se audă în sistem. Aşa s-a întâmplat şi cu diluanţii, şi cu aceste teste clinice, şi cu medicamentele falsificate, care nu au efectul scris pe hârtie. Cineva încearcă prima dată şi vede că ţine şi atunci se întinde ca un cancer şi face victime într-un mod incontrolabil.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri