Cruce cu beculețe. Primarul care visează noaptea și face ziua

Data publicării:
primarul

Deşi nu au mai văzut aşa ceva până acum, oamenii din Orleşti s-au învăţat cu crucea din fier, înaltă de 26 de metri. Pentru că este la aproape patru kilometri distanţă de sat, primarul i-a montat în vârf şi câteva becuri, pentru a se vedea mai bine noaptea, aşa cum i s-a arătat în vis.

„Deci eram pe deal acolo vreo şapte - opt bărbaţi şi s-a întunecat cerul. Şi să ştiţi că au râs mulţi de mine! S-a întunecat ca să plouă, dar nu a plouat. Şi în mijlocul norilor a apărut un ochi de lumină”, povestește Constantin Cârstina, primarul comunei Orleşti.

Chiar şi aşa, oamenii nu se închină la ea.

Reporter: Nu aveţi idee pentru ce a făcut-o?

Localnică: Să fie frumos, că seara face lumină.

Reporter: La ce vă ajută crucea?

Localnic: La nimic. Primarul a făcut-o.

Reporter: Nu ştiţi pentru ce a făcut-o?

Localnic: Să fie acolo.

Primarul se mândreşte însă cu construcţia impunătoare. Mai ales că nu l-a costat mai nimic. Avea materiale rămase de la demolarea unui grajd de animale.

Viceprimarul Gheorghe Popescu spune că „materialul din care este făcută provine din dezmembrarea unor grajduri ale fostului CAP. A unor copertine, fânării. A fost făcută cu forţe proprii.”

Cea mai recentă viziune a primarului este însă mult mai costisitoare. A visat că trebuie să ridice şi o biserică, aşa că a alocat 200.000 de lei din bugetul comunei.

„Mai construiesc o biserică pe marginea Oltului. Primăria, nu eu. Şi s-a întâmplat fără nicio măsurătoare. Fără nicio simetrie, perfect. Drept în drept cu crucea. Zici că a măsurat cineva cu teodolitul”, mai spune primarul Constantin Cârstina.

Şi mai are un plan primarul. Să asfalteze drumul pînă la cruce, pentru ca localnicii să ajungă acolo mai uşor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri