Cruzime fără margini. Bărbat acuzat de moartea a 73 de câini

Data actualizării: Data publicării:
caini

Bărbatul care a lăsat să moară de foame 73 de câini dintr-un adăpost, după ce a fugit cu banii donaţi de sute de oameni pentru mâncarea patrupedelor a fost reţinut de poliţişti. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Cruzimea individului a fost descoperită de unul dintre voluntari, care s-a dus la adăpostul din apropiere de Braşov, să vadă în ce condiţii stau căţeii. Îngrozit să vadă cadavre de animale, omul a anunţat poliţiştii, care l-au căutat trei zile pe escroc până să pună mâna pe el. Bărbatul este acuzat acum de moartea animalelor şi poate fi pedepsit cu un an de închisoare.

Dorin Enache, director executiv DSV Braşov: Acele animale au suferit și au murit în urma cu două, cu trei luni. Erau cadavre. Probabil în jur de 35, până la 40 de animale au fost reconstituite.

Poliţia a deschis dosar penal în cazul bărbatului care a fugit cu banii din donaţiile pentru un adăpost de câini. Bărbatul, care promisese să aibă grijă de zeci de câini, strânşi într-o curte din Prejmer, nu le-a mai răspuns la telefon celor care îi donau bani. Oamenii s-au îngrijorat şi au chemat autorităţile. Când au ajuns acolo, mulţi câini erau deja morţi.

-Se pare că au murit de foame, s-au mâncat între ei, e oribil ce am văzut înăuntru.

-Când am intrat înăuntru ne-a izbit un miros de, nu vă pot descrie, de focar de infecție, este cred că puțin zis.

Proprietatea pe care au fost găsite animalele aparţine unor clujeni. Aceştia sunt plecaţi din ţară, iar locul era gestionat de un bărbat din Braşov care a convins sute de oameni, din ţară şi din străinătate, să facă donaţii. Binevoitorii nu stiau că individul nu are niciun fel de acte pentru ceea ce susţinea că ar fi un adăpost de câini.

Dr. Constantin Vlădilă, consilier DSV: Situaţia actuală este destul de critică. După ştiinţa mea, la momentul actual, nu are înregistrare sanitar veterinară, deci practic, functionează ilegal.

Paula Ciotloş, vicepreşedinte asociaţia Milioane de Prieteni: Un caz de asemenea anvengură şi de o asemenea cruzime în Braşov încă, vă spun sincer, că nu am întâlnit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri