CTP, despre imaginile cu agresorii din trafic: „Ăia doi vin ca la pescuit”

Data actualizării: Data publicării:
agresorii din trafic

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 scena terifiantă surprinsă luni în traficul din București, când doi tineri par să fi căutat deliberat o mașină cu geamul deschis, iar când au găsit-o, au lovit cu o violență extremă pasagerul din dreapta, prin fereastra deschisă, apoi au deschis portiera din spate și au intrat în autoturism.

„Ăia doi vin în fluxul de mașini ca la pescuit, din margine, și se duc mai întâi la mașina din spate. Se uită și probabil prin geamul nedeschis complet al mașinii văd, cel mai probabil, bărbați sau un bărbat în mașină, care ar fi putut să le opună rezistență. Se duc mai departe. Păi dacă le-ar fi cunoscut pe fetele din mașină, n-ar fi cunoscut și mașina în care erau și se duceau direct la Loganul respectiv? Nici vorbă! S-au dus, au găsit geamul deschis și ăla a început să lovească fără să-o fi zis ceva persoanei dinăuntru, că ar fi avut ceva cu ea...Direct a lovit!

De ce am ținut să spun asta? Pentru că se putea întâmpla oricui, nu e vorba că le cunoșteau, sunt sigur că nu cunoșteau pe nimeni din mașină de acolo. Indivizii ăia au venit cu o nonșalanță înspăimântătoare”, a spus CTP la Digi24.

Gazetarul a criticat și lipsa de simț civic al celorlalți șoferi, mulți, pentru că era o oră de vârf, care așteptau în trafic și care au fost martori la întreaga scenă. Nimeni nu a intervenit și nici măcar nu a reacționat în vreun fel. „Ce să facă șoferii, ce să facă cei aflați în trafic? Puteau să facă un lucru simplu, nu le cer acte de curaj, de eroism: când cei doi s-au urcat pe bancheta din spate, era traficul strâns, cel din față și cel din spate puteau să avanseze un metru și să blocheze mașina. Probabil că mașina și-a continuat drumul, mai mult ca sigur, în trafic, sub amenințare, cu cei doi în spate. Acest lucru nu s-ar mai fi putut întâmpla. Au văzut ce se întâmplă atât cei din spate, cât și cei din față. Ar fi putut să blocheze mașina cu cei doi acolo, care puteau fi filmați când ieșeau, se putea suna la 112 și așa mai departe”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

„Eu nu am trăit, să știți, nici în perioada ceaușistă și nici după 1989, într-o atmosferă atât de nesigură, cu un grad atât de mare de insecuritate pentru simplul cetățean, ca acum”, a conchis  CTP la Digi24.

Urmăriți în materialul video de mai jos intervenția completă a gazetarului Cristian Tudor Popescu, luni seara, la Digi24:

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri