Cu banii dați pe chirie timp de trei ani, Oprescu putea cumpăra un nou sediu pentru Primăria Capitalei

Data publicării:
112 20oprescu-36206

De trei ani, de când se tot lucrează la sediul de lângă Cișmigiu, edilul şef al Capitalei dă 230 .000 de euro pe lună plus cheltuieli de întreţinere pentru chiria clădirii în care s-a mutat municipalitatea. Cei 22 de euro pentru un metru pătrat de spaţiu reprezintă o sumă prea mare, în opinia analiştilor imobiliari.

De exemplu, o sumă mai mică ar fi putut să achite Primăria Capitalei dacă ar fi ales să închirieze spaţiul din clădirea de birouri situată între bulevardele Timişoara şi Iuliu Maniu.

Cu banii daţi pe chirie, edilul Sorin Oprescu ar fi putut chiar cumpăra clădirea. De altfel imobilul a fost vândut, către un alt proprietar în 2010, cu 11 milioane de euro, moment în care primarul a refuzat să o cumpere, din lipsă de bani.

Însă cu chiria platită în toți acești ani ar fi putut cumpăra o clădire similară, în care primăria să-și fi putut desfășura activitatea.

Cum ar fi, de exemplu, unul dintre turnurile gemene de la Piaţa Presei Libere, sau turnul de birouri construit pe Bulevardul Ion Mihalache. Cert este că sunt şanse mari ca de la sfîrşitul anului 2013, municiplitatea să prelungească încă o dată contractul de închiriere.

După doi ani și jumătate de lucrări, vechiul sediu este departe de a fi terminat, iar asta pentru că până acum muncitorii nu au consolidat nici măcar jumătate din clădire .

Iar termenul până la care lucrările trebuie să fie gata este primăvara lui 2013. Investiţia depăşeşte 10 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri