Cum a ajuns să fie pusă sub sechestru averea lui Adriean Videanu

Data publicării:
adrian videanu mfax-1

Fostul ministru a aflat că anchetatorii i-au pus sechestru pe avere atunci când a mers pentru a doua oară la DIICOT. „Nu am avut, nu am nicio societate sau proprietate în străinătate. Tot ce am avere ştiţi din declaraţia de avere. Pe mine nu mă deranjează nimic atât timp cât sunt nevinovat”, a spus el.

Adriean Videanu şi-a ridicat un adevărat domeniu pe malul Lacului Snagov. Terenul familiei se întinde pe 5.400 de metri pătraţi, concesionaţi pe o perioadă de 99 de ani. El locuieşte cu soţia şi copiii într-o vilă care are nu mai puţin de 1.340 de metri pătraţi.

Vila lui Adriean Videanu este structurată pe patru niveluri - demisol, parter şi două etaje. În interior, imobilul numără patru apartamente mici şi 12 camere. Pe domeniul fostului ministru au mai fost ridicate o fântână arteziană, o piscină, un foişor şi un chioşc de vară. Decizia procurorilor, prin care s-a pus sechestru pe întregul domeniu, îi interzice fostului ministru să vândă sau să facă orice altă tranzacţie.

Valoarea totală a bunurilor puse sub sechestru depăşeşte 60 de milioane de euro.

Vila din Snagov reprezintă doar o parte din averea lui Adriean Videnau. Trei apartamente în Bucureşti, un apartament în Mamaia, două conturi bancare, dar şi datoriile pe care două societăţi le au către fostul ministru sunt alte bunuri puse sub sechestru de procurori. De asemenea, acţiunile pe care Adriean Videanu le deţine la trei societăţi comerciale au ajuns în administrarea statului. De toate aceste bunuri şi sume de bani, fostul ministru nu va putea dispune până la finalul procesului. Revistele de specialitate îl plasau pe democrat-liberal în anul 2010, în topul celor mai înstăriţi miniştrii.

Procurorii încearcă să recupereze prejudiciul adus statutul prin afacerea gaz ieftin pentru firmele lui Ioan Niculae, ajuns între timp cel mai bogat român.

Anchetatorii au descoperit că, în perioada în care Adriean Videanu a condus Ministerul Economiei, a dispus către conducerea Romgaz acordarea de gaze naturale ieftine, din producţia internă, pentru firmele controlate de omul de afaceri Ioan Niculae. Prejudiciul total calculat de procurori în acest dosar depăşeşte 130 de milioane de dolari, iar toţi cei implicaţi în acest caz răspund acum în justiţie pentru subminarea economiei naţionale.

În acelaşi dosar este cercetat şi un alt ministru al economiei, liberalul Varujan Vosganian. Procurorii aşteaptă aviz din partea Senatului pentru a putea începe urmărirea penală şi în cazul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri