Cum a ajuns un fier de un metru să străpungă piciorul unui copil, în curtea şcolii

Data publicării:
copil

Coşmarul oricărui părinte s-a adeverit astăzi pentru familia unui băieţel de 9 ani din judeţul Argeş. Copilul s-a rănit în curtea şcolii, în timp ce se juca în pauză. Un fier, care nu se vedea din pământ, i-a străpuns piciorul. Copilul a fost dus la spital cu tot bucata de fier şi betonul de care era prinsă.

Accidentul a avut loc în ultima pauza a cursurilor, când copilul ieşise împreună cu colegii săi, din clasa a III-a să se joace în curtea şcolii. Copiii erau supravegheaţi de doi profesori de serviciu, iar unii dintre ei s-au apropiat de gardul şcolii, zonă unde în vară avuseseră loc lucrări, pentru amplasarea unui hidrant. Cum lucrarea fusese acoperită cu pământ şi cu gazon, nimic nu se vedea la suprafaţă. Ignorând pericolul, copilul a intrat în bucata de fier, ca într-o capcană, din care nu a mai putut ieşi.

Chemaţi de urgenţă de angajaţii şcolii, medicii şi echipa de descarcerare au decis sa scoată din pământ fierul cu tot cu betonul în care era fixată. Copilul a fost transportat cu totul la spital. A ajuns direct pe masa de operaţie.

Adina Enescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Piteşti: „S-a luat hotărârea având o retenţie de corp străin ca pacientul să fie transferat în blocul operator însoţit de un echipaj ISU pentru că era un obiect metalic”.

Până la sosirea părinţilor, învăţătoarea băiatului a însoţit copilul în ambulanţă, la spital.

Conducerea şcolii crede că fierul a ieşit la suprafaţă în urma ploilor din ultima perioadă, care ar fi dus la tasarea solului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă pentru a afla contextul în care a avut loc accidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri