Cum a fost posibil ca un copil care se juca în curtea şcolii să ajungă direct la spital

Data publicării:
smurd

Accident grav în curtea unei şcoli din judeţul Dâmboviţa. Un elev de clasa a cincea a ajuns la spital după ce a căzut cu o poartă veche de fotbal pe care făcea tracţiuni. Poliţiştii şi inspectorii şcolari încearcă să afle cum a fost posibil acest accident într-o şcoală.

Incidentul a avut loc în pauza dintre ore. Copiii au ieşit să de joace pe terenul de fotbal. Au vrut să facă tracţiuni pe această poartă de fotbal veche, însă unul dintre elevi a căzut şi s-a lovit la cap. Gabriela Chiţu, directorul şcolii: „Abia se sunase de 2 minute. Eram în birou, pe hol, profesorul de sport care se afla în curtea şcolii, a venit şi ne-a anunţat că a avut loc un incident. Un copil este căzut la pământ. S-a urcat pe o bară de poartă de fotbal.”

Profesorii au ieşit într-un suflet în curtea şcolii, unde elevul era căzut la pământ, inconştient. Norocul a făcut ca poarta, grea de peste 15 kilograme, să nu se prăbuşească peste el, altfel lucrurile puteau fi dramatice.

Gabriela Chiţu, directorul şcolii: „Efectiv l-a şters. În căzătură copilul a leşinat. Leşinul nu a durat foarte mult. Am sunat 112. Am verificat puls. Şi-a revenit repede copilul. Momentan este conştient”.

În cinci minute un echipaj de la ambulanţă îi acorda primul ajutor copilului chiar în curtea şcolii. A fost dus, mai întâi, la spitalul din Titu, dar, pentru că era lovit la cap, medicii au decis să îl transfere cu un elicopter SMURD la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, pentru investigaţii de specialitate.

Între timp, conducerea şcolii încearcă să găsească o explicaţie pentru acest accident.

Gabriela Chiţu, directorul şcolii: „Este o poartă a echipei de fotbal a oraşului, se antrenau la un moment dat aici. Săptămâna trecută a fost tunsă iarba şi poarta a fost mişcată din locul în care era, loc la care copiii nu aveau acces”.

Sorin Ion, inspector şcolar: „Un caz similar a avut loc la un club privat, unde victima a fost tot un copil şi de acolo ar fi trebuit să învăţăm. E clar că o măsură foarte simplă ar fi dus la evitarea unui astfel de incident. Iată că învăţăm doar din greseşi, niciodată nu anticipăm”.

Şi nu sunt singurele cazuri. În 2014, un copil de 12 ani din localitatea Dărmăneşti a ajuns la spital după ce o poartă de handbal s-a prăbuşit peste el şi l-a lovit în cap.

Constantin Lupitrec, profesor de educație fizică Dărmănești: „Nu s-au mai pus porțile de fier și cam asta ca să ferim alte incidente”.

Anul trecut, un copil de 10 ani a fost rănit grav în curtea unei şcoli din judeţul Argeş. O ţeavă de metal, acoperită de iarbă, i-a secţionat piciorul. Zona periculoasă a fost acoperită, dar vinovaţii nu au fost găsiţi nici acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri