Cum a reacționat Corlățean la afirmațile ambasadorului ungar privind modificarea Constituției

Data publicării:
titus 20corlatean 20resized 20mfax-48112

Corlăţean a precizat, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, că a transmis instrucţiuni ambasadorului român la Budapesta să facă joi „un demers clarificator” la MAE ungar şi că va discuta şi el cu omologul Janos Martonyi.

„Este o atitudine care încalcă normele de bază elementare ale regulilor diplomatice, ale convenţiilor internaţionale şi ale legilor statului român. (...) Dacă un ambasador îşi depăşeşte mandatul, el trebuie fie să revină rapid în interiorul mandatului, fie îşi încetează mandatul pe care-l are la Bucureşti.

Dacă lucrurile vor continua şi nu găsim înţelepciune şi deschidere din partea autorităţilor ungare, cei care greşesc în plan diplomatic aici, la Bucureşti, îşi vor înceta mandatul”, a afirmat Corlăţean.

De asemenea, ministrul de Externe a spus că speră să fie vorba de „o greşeală” a lui Fuzes şi că acesta are nevoie de „o perioadă de reflecţie foarte serioasă” asupra mandatului său.

CITIȚI AICI DECLARAȚIILE AMBASADORULUI UNGAR

Corlăţean a mai afirmat că atitudinile inacceptabile ale Budapestei sunt notate şi condamnate şi la Bruxelles şi în marile capitale Paris şi Berlin, unde este apreciată poziţia României în relaţia de parteneriat strategic cu Ungaria.

Referitor la arborarea steagului Ţinutului Secuiesc, Corlăţean a spus că în trecut instituţiile statului român au fost slabe, iar un fost ministru de interne a permis acest lucru, determinând "tentaţii" şi "probleme" în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri