Cum a reuşit o bătrână de 75 de ani să-i ajute pe polițiști să prindă doi impostori

Data publicării:
0701batrana-42455

Doamna Ionescu povesteşte că a fost sunată de mai multe ori de persoane care susţineau că reprezintă companii de telefonie. „Am primit în mai multe rânduri telefon de la un individ care s-a prezentat drept Sorin și a spus că am un câștig de 20.000 de euro. Nu am crezut. M-am mirat că primesc așa mulți bani nemunciți”, a povestit bătrâna.

Premiul ar fi fost oferit pentru fidelitatea clientului.

Suspecții i-au cerut femeii un comision de 3.500 de lei pentru a intra în posesia premiului obținut. Bătrâna și-a dat însă seama că urmează să fie păcălită, astfel că a decis să le întindă chiar ea o cursă.

După ce a anunţat poliţia, bătrâna a luat legătura cu persoanele care o sunau şi le-a transmis că va face rost de bani pentru a plăti comisionul. Apoi, împreună cu anchetatorii, a pus la cale un întreg scenariu pentru prinderea infractorilor.

„M-am prefăcut că scot bani, că nici nu am card. Și a venit un tânăr cu un carnet, o hârtie”, spune femeia.

Hârtia era de fapt un mandat poştal fals, în baza căruia aceasta ar fi trebuit să îşi ridice premiul. Un alt vecin al femeii, în vârstă de 82 de ani, nu a fost la fel de norocos, el a fost păcălit prin aceeaşi metodă.

Pentru că asemenea cazuri sunt tot mai frecvente, politiştii le recomandă oamenilor să fie precauţi. Unul dintre cei doi bărbaţi suspectaţi de înşelăciune este arestat preventiv, iar celalalt este cercetat în libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 12 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri