Cum a supraviețuit timp de patru zile Vasile Belea, bătrânul rătăcit în Londra

Data publicării:
vasile belea

 

Captură de pe camerele de supraveghere.

Vasile Belea mergea în spatele fiului său, Ciprian, și nu a reuşit să se urce într-unul din aglomeratele metrouri londoneze. A rămas pe peron, descumpănit, şi, fără să ştie limba engleză, a încercat timp de zeci de ore să-şi regăsească fiul.

În prima zi în care s-a rătăcit, Vasile Belea a abordat de două ori polițiștii, însă aceștia nu l-au înțeles așa că a renunțat.

În timpul nopții, bărbatul în vârstă de 63 de ani umbla pe străzi pentru a sta treaz și se adăpostea de frig în stațiile de autobuz, iar în timpul zilei se odihnea în diverse magazine și localuri. El avea asupra lui 20 de lire, din care a cheltuit 17, un telefon – dar fără cartelă SIM – și nu avea medicamentele pentru artrita de care suferă.

Fiica lui, Alina, a spus că toți cei pe care tatăl său i-a întâlnit au fost omenoși cu el și că nu-l considerau o persoană dispărută.

Într-una din zile a stat pe un scaun într-o casă de pariuri până la ora 22:00, când programul casei de pariuri s-a terminat.

Într-un final, în cea de-a patra zi s-a recunoscut într-o fotografie din ziarul Metro, iar cei din cafenea au sunat la poliție.

Românii și britanicii, bucuroși că aventura lui Vasile Belea s-a încheiat cu bine

Mii de români și englezi și-au exprimat bucuria pe rețelele de socializare că bărbatul a fost găsit și că nimic tragic nu s-a întâmplat.

„Sunt foarte fericită că s-a terminat cu bine. Am urmărit cu sufletul la gură această poveste. O veste excelentă!”, a comentat Janie Jones, din Londra, pe site-ul Daily Mail.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că este teafăr. Sper să se bucure de restul vizitei”, a spus și Pauline, din Liverpool.

„O veste bună în sfârşit!”, a adăugat Akther Miah, la articolul de pe metro.co.uk.

„Mă bucur tare mult că e bine! Am fost foarte îngrijorată”, a spus și Eve Keith.

„Mă bucur că este bine. Bietul bărbat! Sper că nu a suferit prea mult în timpul încercării grele prin care a trecut”, a comentat Saltire Sue, Edinburgh, Marea Britanie.

„Eu una sunt bucuroasă că au publicat reportajul în care spun că a fost găsit teafăr. De asemenea, cred că este un om foarte bun. El este un turist în oraşul nostru şi am fost îngrijorată pentru siguranţa lui”, a scris Emma, din Londra.

„O știre bună!”, a spus Bogdan, pe pagina noastră de Facebook.

„Ai grijă nea Vasile, să nu dai iar de Belea!”, a scris un utilizator pe site-ul digi24.ro.

„Asta da experienţă pentru bietul om. Bine că e bine, acum are despre ce povesti când se întoarce acasă”, a spus Pintea M Neli, pe pagina Facebook Romanians in UK.

Ce bucurie! Sănătate, tătăiţule!”, a comentat și Mihaela Aldea Marinache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri