Cum arată străzile primarilor de sector

Data publicării:
vila lui marean

Mai toţi primarii din Bucureşti au casele înzăpezite, chiar dacă ştiu că vor fi controlaţi de poliţiştii locali şi riscă să plătească amenzi.

La casa în care locuiește primarul Marian Vanghelie doar intrarea din spate este curățată. Intrarea din față este acoperită cu zăpadă troienită până la brâu.

Pe strada pe care locuieşte primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, abia se poate merge cu maşina. Aceeaşi situaţie o găsim şi la edilul Rareş Mănescu, dar şi în zona în care stă Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

„Asta e! E o dovadă bună că nu se ocupă nici de strada lui”, a spus un bucureștean.

Ceva mai mult noroc are primarul Cristian Popescu Piedone. Are parte de vecini buni, care s-au apucat să cureţe şi în faţa porţii lui.

„Este normal. Este un lucru pe care ar trebui să îl facă toţi cetăţenii şi toţi locuitorii”, a spus unul dintre vecini.

Nici edilii din nordul ţării nu sunt mai gospodari. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, recunoaște că și-a deszăpezit doar locul de parcare din fața blocului. A motivat asta prin faptul că este foarte ocupat cu treburi la primărie.

„Mi-am deszăpezit locul unde-mi țin mașina, cam așa a făcut fiecare vecin. Eu niciodată, vă spun cu toată sinceritatea, n-am abuzat de funcția de primar să trimit funcționarii de la primărie, în mod special, în parcarea unde locuiește primarul să o deszăpezească”, a spus Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Amenda pe zăpadă

Conform legii, toţi administratorii de clădiri şi agenţii economici sunt obligaţi să cureţe zăpada din faţa magazinelor şi a imobilelor. La Iaşi, poliţiştii locali au pornit în controale.

„Aveţi obligaţia să curăţaţi zăpada din faţa imobilului”, i-a explicat un polițist unui bărbat, care s-a apărat că a deszăpezit dimineața.

Noi plătim, dar să vină să cureţe”, a spus proprietarul unui bar.

De vigilenţa poliţiştilor locali nu au scăpat nici măcar angajaţii cabinetelor parlamentare. Dacă ieşenii au primit doar avertismente, în Capitală s-au aplicat amenzi.

„Persoanele fizice şi juridice au fost sancţionate până în prezent cu un număr de 66 de amenzi, cu un cuantum total de 105.000 lei”, a declarat Ilie Unga, de la Direcţia generală de Poliţie Locală şi Control Bucureşti.

În Bucureşti, valoarea amenzilor variază între 200 şi 500 de lei pentru persoanele fizice şi creşte până la 2.000 de lei pentru firme. Locuitorii din Iaşi, care nu curăţă zăpada, plătesc ceva mai puţin, între 190 şi 370 de lei, iar la Suceava amenzile pot ajunge şi la 500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri