Cum au ajuns clanurile să se bată chiar sub ochii poliției, în plină zi

Data actualizării: Data publicării:
bataie bascov

Război în plină stradă cu bâte, săbii şi topoare. S-a întâmplat în comuna Bascov, la intrarea în Piteşti, unde două clanuri rivale şi-au programat o bătaie în miezul zilei la doi paşi de primărie şi poliţie. Ca să îi liniştească, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în aer. În zadar, însă. Până nu au venit mascaţii, scandalagii nu s-au potolit. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoţional.

Centrul comunei Bascov a devenit câmp de luptă ziua în amiaza mare. Zeci de oameni din două clanuri rivale şi-au dat întâlnire să vadă care pe care. Au pornit la luptă înarmaţi cu bâte, săbii, topoare şi pistoale. Speriaţi, locuitorii din zonă s-au ascuns în case şi magazine. Unul dintre localnici a filmat de la fereastră măcelul. La faţa locului au ajuns imediat şi poliţiştii din localitate. Lupta a continuat mai departe chiar lângă mașina poliției. Au fost chemate de urgenţă trupele speciale, dar şi toţi agenţii din zonă.

Poliţiştii au tras cîteva focuri de armă în aer pentru a opri războiul.

După luptă, zona arată devastată. Maşini lovite, geamuri sparte, cartuşe pe jos. Câțiva interlopi s-au ascuns în clădirile din zonă.

În holul Casei de Cultură erau trei persoane care se refugiaseră acolo. Cu ciomege, câteva cozi de topor am văzut”, spune Gheorghe Stancu, primarul din Bascov.

17 scandalagii au ajuns la poliţie pentru declaraţii.

Poliţiştii secţiei Bascov au fost primii care au intervenit pentru limitarea acestui conflic. Au solicitat sprijin de la toate secţiile de poliţie din Piteşti. Au solicitat sprijin atât trupelor speciale, cât şi inspectoratului de jandarmi”, spune Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Cele două clanuri îşi dispută teritoriul. Unii locuiesc în Merişani, un sat de lîngă Piteşti, iar alţii în oraş. Cum graniţele au fost încălcate, clanurile s-au chemat la luptă.

„S-au certat doi copii. Unul dintr-o parte, unul dintr-o parte. Din tabere diferite”, spune un martor.

„Să nu mai venim noi la Bascov. Ne-au spart maşinile toate, cu care am venit aici să luăm de mâncare, să luăm copiii de la şcoală. Ne-au luat la bătaie”, spune unul dintre participanții la conflict.

Patru oameni au fost răniţi şi duşi la spital pentru îngrijiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri