Video&Foto Cum au fost prinși spărgătorii de bancomate când se pregăteau să dea o nouă lovitură. Aruncau aparatele în aer cu praf de pușcă

Data actualizării: Data publicării:
Cum au fost prinși spărgătorii de bancomate când se pregăteau să dea o nouă lovitură.
Cum au fost prinși spărgătorii de bancomate când se pregăteau să dea o nouă lovitură. Foto: DIICOT

Polițiștii și procurorii DIICOT au reușit să prindă patru hoți din bancomate chiar în timp ce se pregăteau să detoneze un ATM din județul Vrancea. A fost nevoie de numai o lună pentru ca anchetatorii să dea de urma lor. Cei 4 foloseau dispozitive artizanale cu praf de pușcă scos din gloanțe de vânătoare și ar fi responsabili și de lovituri date în mai multe state europene.

Potrivit anchetatorilor, grupul a fost format în Galați și era specializat în furturi din bancomate prin detonarea acestora folosind materiale sau substanțe explozibile.

Ințial, cei 4 au încercat să arunce în aer un bancomat din localitatea Liești, unde după scoaterea din folosinţă a sistemului de supraveghere video au forțat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în care au introdus materiiale explozive. Operațiunea nu le-a reușit, așa că au plecat fără niciun ban. Se întâmpla în 11 septembrie, anul acesta.

Cum au fost prinși spărgătorii de bancomate când se pregăteau să dea o nouă lovitură. Foto: DIICOT
Cum au fost prinși spărgătorii de bancomate când se pregăteau să dea o nouă lovitură. Foto: DIICOT

Fotografii: DIICOT

După câteva zile, au încercat din nou, de acasta dată în Tulucești, tot în județul Galați. De această dată, detonarea a avut succes și cei 4 au plecat cu banii din bancomatul care tocmai fusese alimentat pentru ca oamenii să-și încaseze pensiile. Au furat aproximativ 120.000 de lei, potrivit DIICOT.

Gruparea s-a mutat în județul Vrancea. La începutul acestei luni, cei 4 au încercat să arunce în aer un bancomat din Păunești, dar au reușit doar să strice ATM-ul, fără să ajungă și la bani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Următoarea lovitură au încercat să o dea noaptea trecută, dar au fost prinși în flagrant de polițiștii de la Operațiuni Speciale și procurorii DIICOT , după ce au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu.

Pe parcursul intervenției, polițiștii au tras cu pistoale cu bile de cauciuc pentru a-i opri pe spărgătorii care încercau să fugă cu un autoturism, fiind blocați chiar la locul faptei.

În urma flagrantului, azi au fost făcute 12 percheziții la membrii rețelei și complicii acestora. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați urmează să aduse la audieri 12 persoane.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a precizat că doi dintre membrii bandei sunt cercetați și pentru alte fapte și că ar fi dat lovituri similare, cu bancomate aruncate în aer, și în alte țări din Europa. Polițiștii colaborează cu anchetatorii din aceste țări, a adăugat el

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a precizat că probatoriul pentru prinderea celor patru a fost făcut în doar o lună.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri