Cum explică șefii Jandarmeriei informațiile false despre jandarmerița Ștefania, difuzate chiar de purtătorul lor de cuvânt

Data actualizării: Data publicării:
stefania jandarmerita externata_inquam george calin (1)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Șefii Jandarmeriei au dat explicații în Parlament privind informațiile false referitoare la starea de sănătate a Ștefaniei, jandarmerița care a fost lovită de mai mulți indivizi în timpul protestului din 10 august.

Citește și: Șerban Nicolae: Vă doresc să aveți o femeie în familie care să fie lovită precum jandarmerița pe 10 august

Laurențiu Cazan, coordonatorul trupelor de jandarmi, și Ionuț Sindile, șeful interimar al Jandarmeriei, dau vina pe medicul care a tratat-o la fața locului pe jandarmeriță pentru diagnosticul ifirmat ulterior.

Din primele informații rezulta că femeia are o fractură de coloană. Jandarmerița a părăsit însă spitalul pe propriile picioare, ba chiar alergând, fără a avea urme de lovituri grave.

„Referitor la aspectul cu fake newsul în ceea ce privește starea de sănătate a colegei mele, vreau să vă aduc la cunoștință că acela a fost primul diagnostic acordat la fața locului de către medicul prezent în Piața Victoriei. Mă bucur foarte mult că nu s-a confirmat acel diagnostic. Și mă bucur foarte mult că aceea a fost o știre falsă, vă spun cu toată sinceritatea. Am prezentat-o pentru că acela a fost primul diagnostic dat de un medic specialist prezent la fața locului. Totodată, vreau să vă aduc în atenție că și jandarmii sunt cetățeni, și ei au drepturi”, a spus Laurențiu Cazan.

„Eu vorbesc doar din punctul de vedere al purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei. Dacă vorbim de dezinformarea opiniei publice, nu știu în ce măsură a reușit să realizeze asta purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române. El ia niște date primare din teren și le comunică, fie că a fost presiune mediatică, adică a trebuit să dea ceva. Noi luăm măsurile interne. Sistemul e făcut să se autoregleze. Am luat măsuri, am făcut o analiză internă, cine cu ce a greșit. Asta ține de partea administrativă internă”, a spus Ionuț Sindile.

La câteva ore după evacuarea brutală a demonstranţilor din faţa Guvernului, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei spunea că femeia-jandarm ar putea să rămână paralizată din cauza loviturilor primite. La scurt timp, medicii de la Floreasca au infirmat diagnosticul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri