Cum își desemnează partidele candidații la Președinție? Vasile Blaga agreează ideea lui Crin Antonescu

Data publicării:
28012013 20blaga 20tariceanu-46205

Întrebat ce părere are despre propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu - propunere ce a iscat o adevărată furtună în PNL -, Vasile Blaga a declarat luni că „îmbrățișează” ideea, dar ar exista dificultăți de aplicare din punct de tehnic. „În aceste alegeri interne ar trebui să voteze, cel puțin teoretic, cei 300.000 de membri ai noștri”, a spus Vasile Blaga.

„Dar este o idee pe care eu, de principiu, o agreez și e foarte serioasă. S-a practicat, în Franța, ultima oară, cu foarte bune rezultate pentru Hollande (Francois Hollande, actualul președinte al Franței - n.r.) și stânga franceză”, a completat președintele PDL.

PDL nu are desemnat deocamdată niciun candidat la alegerile prezidențiale din 2014.

Vineri, într-o conferință de presă,Călin Popescu Tăriceanu l-a atacat pe liderul PNL Crin Antonescu, el cerând sprijin din partea liberalilor privind organizarea unui scrutin intern în partid, în scopul alegerii unui candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2014. În replică, președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că „marionetele propagandei lui Băsescu” trebuie să decidă dacă mai vor sau nu în partid.

Ulterior,fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seară, că nu exclude posibilitatea de a se înscrie în cursă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale, precizând că în cadrul congresului PNL Crin Antonescu a fost validat ca propunere de candidat, şi nu ales de către delegaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri