Cum se autorizează un club

Data publicării:
dosare legi functii

În urma incendiului de la Bamboo rămân mai multe întrebări. Primarul sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat la Digi24 că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare. După ce au fost amendaţi anul trecut, patronii ar fi depus un dosar, incomplet, aşa că Bamboo funcţiona în continuare fără autorizaţie. Obținerea acesteia este o adevărată aventură.

În decembrie 2015, consiliul local al primăriei sectorului 2 a hotărât că dosarul trebuie să conţină: cererea de emiterea a autorizaţiei, copie după un act de identitate, certificatul de înregistrare a firmei, declaraţie privind punctul de lucru, declaraţie pe propria răspundere privind tipul unităţii de alimentaţie publică, dovadă deţinerii spaţiului, autorizaţia de construire şi procesul verbal la terminarea lucrărilor dacă locaţia a fost reamenajată sau modernizată, contract cu o firma de salubrizare, precum şi dovadă achitării taxei de emitere a autorizaţiei.

În plus, mai e nevoie de autorizaţia emisă de Direcţia de Sănătate Publică, de autorizaţie sanitar-veterinară, de avizul ISU privind securitatea la incendiu dar şi un aviz de la ITM.

După ce totul este în regulă, începe o altă nebunie. Dosarul trebuie dus întâi la Poliţia Locală, care îl analizează şi dacă e complet are 15 zile la dispoziţie să întocmească un referat. Apoi dosarul merge la Direcţia de Urbanism din Primărie, unde se întocmeşte încă un referat şi îl dau mai departe la şeful Serviciului de Autorizare, unde se completează un alt formular iar dosarul pleacă spre secretarul primăriei şi edil, care semnează autorizaţia, în 2 exemplare.

Ştim deja, din declaraţiile oficialilor, că Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare. Primarul Sectorului 2 a declarat la Digi24 că dosarul de autorizare a fost respins pentru că era incomplet.

La rândul lor, reprezentanţii ISU au spus că Bamboo nu avea autorizaţie pentru securitate la incendiu, ci doar un aviz, din 2009, care permite începerea construcţiei. La finalul lucrărilor, propietarul este obligat să ceară autorizaţia de securitate la incendiu, pe care o primeşte în urmă recepţiei făcute în prezenţa unui reprezentant ISU.

Numai că patronii clubului nu au cerut niciodată această autorizaţie. Cu alte cuvinte, angajaţii primăriei nu au recepţionat niciodată clădirea şi nici măcar nu ştiau dacă respectă sau nu regulile de securitate.

ISU a amendat clubul de mai multe ori în ultimii 2 ani, pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice, blocarea căilor de evacuare şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. În plus, Ministrul de Interne spune însă că legea ar permite funcţionarea clubului chiar şi fără autorizaţie - termenul pentru obţinerea ei expirând abia în vara acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri