Cum se pregătește Primăria Capitalei de iarnă

Data publicării:
Ninsoare iarna cod galben-Mediafax Foto-Vlad Stan

 

Foto: MediafaxFoto 

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, operatorii de salubrizare trebuie să intervină cu material antiderapant în pante, rampe şi în zona podurilor, iar reprezentanţii Apa Nova să aibă pregătite utilajele pentru a acţiona în cazul în care, în urma precipitaţiilor se vor înregistra acumulări de apă în zona pasajelor.

Măsurile au fost dispuse în cadrul unei şedinţe convocate, joi, urmare a avertizărilor emise de meteorologi care anunţă scăderea temperaturilor, precum şi creşterea cantităţilor de precipitaţii în Capitală.

Potrivit operatorilor de deszăpezire, pentru punerea în aplicare a Programului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în Bucureşti în această iarnă, sunt pregătite 529 de utilaje de deszăpezire, peste 2.000 de operatori manuali şi peste 34.000 de tone de material antiderapant.

Totodată, Primarul Capitalei a solicitat din nou reprezentanţilor Distrigaz şi Administraţiei Străzilor să urgenteze finalizarea lucrărilor în curs, iar acolo unde acestea nu pot fi terminate, să fie semnalizate şi izolate corespunzător.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti au început deja programul de adăpostire a oamenilor străzii, centrele direcţiei fiind deja ocupate aproximativ 60 la sută, capacitatea totală a acestora fiind de 1.100 de locuri.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat miercuri, la videoconferinţa de la MAI privind măsurile de pregătire pentru iarnă, că începând de duminică noapte este posibil să ningă şi în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti.

Sandu a explicat că temperaturile vor fi negative noaptea, ceea ce va favoriza apariţia precipitaţiilor sub formă de ninsoare şi în sudul ţării, inclusiv în Capitală.

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben pentru 26 de judeţe din nordul, estul, sud-estul şi centrul ţării, unde începând de miercuri seară şi până vineri va ploua, în unele zone vor fi lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 de kilometri pe oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri