Cum se "traduce" relaxarea piromanului din Bucureşti. Psihiatru: E o plăcere să controleze focul, nu neapărat să dea foc

Data actualizării: Data publicării:
1522918809big_2

După cinci zile de căutări, poliţia cere ajutorul bucureştenilor pentru a-l prinde pe piromanul care, într-o singură noapte, a distrus opt maşini şi a încercat să incendieze un bloc. Anchetatorii au dat publicităţii imagini surprinse de o parte dintre camerele de luat vederi montate în zona prin care s-a perindat omul, câteva ore bune, acum cinci nopţi.

Poliţiştii au vizionat imaginile surprinse de peste 200 de camere de luat vederi în perimetrul vizat de piroman sâmbătă noapte, atunci când a incendiat opt autoturisme şi a încercat să dea foc unui bloc. Au reuşit să stabilească traseul de dinainte şi de după ce a distrus maşinile. Astfel, în multe dintre imaginile ridicate şi studiate de anchetatori, cel căutat pentru incendierea autoturismelor interacţionează cu trecători ori cu persoane care locuiesc în zona pe care a ales-o drept ţintă. Ulterior, pompierii erau chemaţi la primele două intervenţii. În imagini, bărbatul pare relaxat, iar asta confirmă teoriile specialiştilor despre piromani.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Piromanii au un veritabil mecanism pe care îl pun în aplicare. Este un mecanism de minuţie. Pentru ei este o plăcere să controleze focul, nu neapărat să dea foc la lucruri, să mânuiască focul. Îl văd ca pe un semn al puterii, îl văd ca pe un semn de autoritate şi pentru ei are cumva pe dinăuntru şi o semnificaţie puternic-senzuală. În momentul în care dau foc la lucruri, piromanii resimt o veritabilă plăcere”.

Cu alte cuvinte, în noaptea incendiilor, nimic nu l-ar fi putut da de gol. De altfel, în ciuda strădaniei poliţiştilor, care s-au uitat la mii de ore de imagini, identitatea piromanului rămâne necunoscută.

Ionuţ Dana, comisar-şef Poliţia Sector 1 Bucureşti: „Facem apel către toţi cetăţenii care ne pot sprijini cu identificarea autorului. Punem la dispoziţie numărul de urgenţă 112 sau numerele de la orice secţie. Avem rugămintea să sune la secţia 4 021 2224158, un număr special alocat pentru acest caz”.

Toţi poliţiştii din sectorul 1 sunt mobilizaţi în această anchetă, însă pare să nu fie de ajuns.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Un piroman nu e fetiţa cu chibrituri. Adică nu este cineva care habar nu are de ce se întâmplă când dai foc la ceva”.

Pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiilor au descoperit că piromanul a incendiat autoturismele folosind cârpe îmbibate cu benzină, puse sub roţile maşinilor. În felul acesta, s-a asigurat că vehiculele iau foc, dar şi-a lăsat şi suficient timp să dispară înainte să izbucnească vâlvătaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri