Cum va fi vremea în prima parte a lunii august

Data publicării:
canicula crop

Pentru miercuri, maximele se vor înregistra între 24 și 34 de grade Celius.

Însă, pentru următoarele două săptămâni veștile sunt bune pentru cei care intenționează să plece în concediu. Vorbim de ploi destul de puține, cu o probabilitate mai mare de apariție în regiunile vestice, nordice și centrale”, a spus meteorologul ANM, Maria Tomescu.

Astfel, începând de miercuri temperaturile vor reveni la valorile normale pentru această perioadă, între 33-34 de grade, însă, la începutul săptămânii viitoare în câteva zone din sudul țării temperaturile pot să depășească din nou pragul caniculei de 35 de grade.

În ansamblu, vremea va fi frumoasă. Această vreme foarte caldă de astăzi din vest, sud-vest și mâine în sud va lăsa loc câtorva ploi mâine după-amiază și în cursul nopții. Acestea vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice, de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, poate și de grindină. Mai importante vor fi aceste fenomene decât ploile în sine”, a adăugat Maria Tomescu.

În intervalul 1-6 august este de așteptat ca temperaturile să crească din nou, treptat, urmând ca cele mai ridicate temperaturi să se înregistreze la începutul săptămânii următoare, după care vremea se răcorește din nou.

Vorbim de temperaturi medii, apropiate de pragul caniculei, în sud și sud-vestul țării”, a mai spus meteorologul ANM.

În București, va fi o vreme foarte caldă astăzi și mâine, în jurul valorilor de 39 de grade la amiază, după care urmează o răcorire a vremii, de miercuri temperaturile vor fi de 29-30 de grade, urmând ca joi și vineri să se înregistreze 31-32 de grade. Iar acestea vor rămâne temperaturile de referință pentru intervalul următor, a menționat meteorologul Maria Tomescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri