Cum va fi vremea până la finalul săptămânii

Data publicării:
Iarna ceata munte zapada meteo vremea-Mediafax Foto-Thomas Dan

În Oltenia, vremea evoluează diferit. La câmpie va fi ceață și doar în jur de 1 grad, în timp ce la deal vor fi cu 4 grade mai mult.

La fel vor sta lucrurile și în Muntenia, unde se așteaptă chiar până la 6 grade Celsius.

În Dobrogea, ziua se anunță frumoasă, iar temperaturile se apropie de cele normale pentru data din calendar.

Norii vor fi mai numeroși în Moldova, dar nu aduc precipitații, iar la deal vor fi chiar 8 grade Celsius.

De vreme însorită se vor bucura, mâine, și locuitorii Capitalei. Deși în zori vor fi chiar -7 grade, la periferia orașului, peste zi atmosfera se încălzește cu mai bine de 11 grade, așa că până la amiază termometrele vor arăta 4 grade. Presiunea atmosferică a început să mai scadă, așa că sunt valori mai confortabile acum.

Cum va fi vremea la finalul săptămânii

După ce scăpăm de frigul de dimineaţă, iese soarele şi va fi timp frumos. Vorbim de nori puțini și un vânt destul de slab. Chiar și ceața matinală din zonele joase se va risipi până la prânz, atunci când termometrele vor indica valori de -1 grad în depresiuni și vor atinge 8 grade Celsius în regiunile deluroase.

În a doua jumătate a săptămânii un aer rece, polar, va cobori peste țara noastră. Aşadar, joi va fi încă timp frumos, dar de vineri ninsorile se extind în regiunile intracarpatice și la munte, iar în Banat și Oltenia va fi lapoviță.

În același timp și vântul va prinde putere în majoritatea regiunilor. Sâmbătă va mai ninge din loc în loc, dar vestea bună este că nu va mai fi ger în depresiuni.

Vreme rece mâine dimineață și la munte, apoi iese soarele. La amiază temperaturile trec de pragul de îngheț și ating 6 grade la Păltiniș.

De vineri se schimbă situația, va ninge în toate masivele, iar pe creste vântul va sufla tare viscolind ninsoarea. Așadar, spre sfârșit de săptămână se va depune un strat nou de zăpadă peste cel actual, strat care în acest moment se apropie de 30 de cm pe Ceahlău.

Temperaturile în principalele orașe din țară, la ora 17:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri