Cum va fi vremea până la sfârşitul săptămânii

Data actualizării: Data publicării:
Trotuare iarna in Colentina - Fundeni, Bucuresti - Dumitrascu Gabriel DigiVOX (3)

După încă o noapte cu cod galben de ger, vremea începe să se încălzească uşor. Precipitaţiile vor fi mai reduse cantitativ şi se vor transforma în lapovită. Sâmbătă şi duminică va fi o iarnă blândă, cu temperaturi situate între 0 şi 3 grade Celsius.

Toată ţara se va afla în această noapte sub cod galben de ger. Temperaturile vor coborî sub minus 10 grade în majoritatea zonelor cu excepţia nordului Moldovei şi a sudului Dobrogei. Ninsori slabe vor mai cădea la început prin estul ţării, iar spre dimineaţă în Banat, Crişana şi Maramureş. În depresiuni va fi ceaţă şi se va depune chiciură.

Trotuare iarna in Colentina - Fundeni, Bucuresti - Dumitrascu Gabriel DigiVOX (3)
Foto: Gabriel Dumitraşcu/DigiVOX

Mâine maximele vor trece de minus 8 grade peste tot şi vor ajunge la 2 grade cu plus în Banat. Va mai ninge local în interiorul arcului carpatic, iar noaptea, în vestul ţării vor apărea lapoviţă şi ploi şi se poate forma polei. Vântul va mai avea intensificări în centrul, sudul şi sud-estul ţării, dar va sufla cu putere la munte.

Temperaturile vor continua să crească până la început de weekend.

Sâmbătă, maximele vor ajunge până la 9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea. Duminică, însă, vremea se va răci din nou, iar noaptea va reveni gerul. Lapoviţă şi ninsoare vor fi frecvente în vest, centru şi nord până la finalul săptămânii, atunci când precipitaţii mixte vor mai apărea în special în Dobrogea.

După o dimineaţă geroasă, temperaturile vor ajunge în Bucureşti la valori maxime în jur de minus 6 grade Celsius. De vineri vremea se va încălzi, iar sâmbătă la amiază vor fi până la 2..3 grade. Condiţii mai mari de precipitaţii slabe mixte vor fi doar la începutul weekendului. Gerul se va intensifica din nou duminică noaptea.

La munte ninsorile se vor muta treptat în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în restul zonei montane va fi ger. Stratul de zăpadă este perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar, atenţie, la altitudini mari este risc mare de avalanşă, iar vântul va sufla cu putere.

Pe hărţile meteorologilor apare un ciclon care se formează în Mediterana. Experţii spun că abia de marţi încolo vor putea prognoza efectele acestuia asupra României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri