Cum vrea ministrul Finanțelor să lupte cu „marea evaziune fiscală”: „Organizare de tombole fiscale”

Data publicării:
eugen teodorovici-1

 Eugen Teodorovici a recunoscut la Digi24 că acțiunile de control au fost îndreptate mai degrabă spre zona de mică evaziune. „Și eu am o astfel de percepție, nu mă ascund, pentru că oricât de mulți ar fi în zona de mică evaziune, iar ceilalți în zona de mare evaziune sunt poate mai puțini la număr dar au volumul foarte mare. Și acolo trebuie să ne axăm. Nu trebuie să lăsăm niciuna dintre cele două zone. Pe zona de mare evaziune vor fi multe acțiuni și control direct. Și o luptă indirectă cu marea evaziune. Aici sunt două idei: fie organizare de tombole fiscale pe produse care vin din zona marii evaziuni, legumele și fructele de exemplu, astfel încât să stimulezi solicitarea bonului fiscal din această zonă de către populație. O a doua chestiune este acea idee de a lăsa românului, la finalul unui an, posibilitatea de a-și deduce din impozitul pe venit în timpul unui an o parte din cheltuielile din o anumită zonă de evaziune fiscală. Adică, omul într-un an de zile știe că-și strânge aceste bonuri fiscale pentru ca la final de an în limita a 20%, 30% din impozitul pe venit își poate lua înapoi niște bani pe care i-a cheltuit pe produsele unde evaziunea este mai ridicată. Sunt metode și n-am niciun fel de problemă să mă angajez la o astfel de luptă”, a declarat Eugen Teodorovici la Digi24. 

LOTERIA BONURILOR. Înscrierea bonurilor câștigătoare, la final. Câți români au câștigat și care este valoarea premiului

Reamintim că prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizată pe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar la polul opus s-au situat judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov.

Loteria bonurilor, runda a doua

Ministerul Finanțelor va organiza o nouă extragere ocazională în cadrul loteriei bonurilor fiscale în luna iunie. „În luna iunie 2015 va fi organizată o nouă extragere ocazională,pentru bonurile fiscale emise în lunile aprilie și mai 2015”, se arată într-un răspuns al ministerului la solicitarea Digi24

Până atunci, autorităţile vor să schimbe regulile loteriei bonurilor. Pentru ca premiile să fie mai valoroase, Ministerul Finanţelor vrea selectarea a cel mult 100 de câştigători care să împartă premiul de un milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri