Cursă cu obstacole pe pista de biciclete de la Iaşi

Data publicării:
piste

Filmul postat pe internet arată cât de dificilă poate fi o banală plimbare cu bicicleta pe aşa-zisele piste amenajate de primăria din Iaşi. Traseul de 11 kilometri, care face legătura între două cartiere, este plin de gropi, denivelări şi îngustări.

„Am întâlnit căţei, vreo trei. Apoi am întâlnit pe porţiunea a doua a pistei foarte multe gropi şi denivelări. Am postat filmul ca să arătăm că aşa nu, aşa nu trebuie să arate o pistă de biciclete”, spune Ioana Popa, biciclistă.

Şi nu e singura problemă. Ieşenii au ajuns să evite pista, de teamă că-şi strică bicicletele.

„Cu siguranţă se strică. Pentru cei care au biciclete scumpe, care îşi permit să cumpere bicicletele scumpe pentru teren accidentat, ei îşi pot pune la încercare calitatea bicicletei”, spune şi Cristian Amăriuţei, biciclist profesionist.

Reclamaţiile au ajuns şi la Primărie. Şi, evident, imediat s-a găsit o explicaţie, tipic românească - cei care au reparat sistemul de termoficare au uitat să astupe gropile. Dar speranţe există.

„Atunci când vremea o va permite, colegii noştri vor interveni”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi.

Reparaţiile vor fi suportate de firma care a lucrat la reţeaua de termoficare. Traseul pentru bicicliştii din Iaşi a fost făcut în 2010, cu o investiţie de 850.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri