Curse de mașini electrice Formula E, sub Capitoliul din Roma

Data publicării:
0212 20formulae-36394

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) speră ca o asemenea competiţie să ajute la dezvoltarea vehiculelor electrice pentru oraşe precum Roma, care suferă de pe urma poluării de la vehiculele actuale.

„Roma este un oraş al culturii unic în lume, iar alegerea primarului (de a organiza o cursă de Formula E) demonstrează o viziune a viitorului, în care eu şi organizaţia noastră credem foarte mult. Evident că aceste Campionate de Formula E şi maşinile electrice sunt potrivite pentru oraş, sunt ceea ce am dorit să avem pentru mondialele din 2014”, a spus Jean Todt, preăedintele FIA..

Roma este al doilea oraş care anunţă că va organiza o astfel de cursă, primul fiind Rio de Janeiro. Formula E a stârnit interesul multor oraşe, interesate să organizeze curse de Mari Premii E.

Prototipul de maşină de curse E, aşa-numita Formulec, a fost condusă prin centrul Romei de pilotul de teste Lucas di Grassi. Viteza a fost mică, de maxim 50 de km pe oră, dar maşina poate depăşi 220 de kilometri pe oră, chiar dacă este complet nepoluantă.

McLaren a anunţat în noiembrie că va proiecta şi construi sistemul de propulsie pentru primele maşini de Formula E, dar şi alte firme pot să să vină cu propriile prototipuri. Pentru primul campionat, au fost comandate 42 de maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri