Curtea lui Gheorghe Dincă va fi cercetată cu un detector performant, susține avocatul familiei Luizei Melencu

Data actualizării: Data publicării:
casa criminal caracal gheorghe dinca

Procurorii antimafia pregătesc al doilea set masiv de percheziții în curtea lui Gheorghe Dincă, mecanicul auto din Caracal care a declarat că a răpit și ucis două adolescente. Locul enorm, unde suspectul ar fi putut ascunde rămășițele celor două fete, va fi cercetat cu un detector performant, care arată anchetatorilor și urme ascunse la trei metri sub pământ. Anunțul a fost făcut de avocatul familiei Luizei, tânăra de 18 ani dispărută în primăvară, pe care Gheorghe Dincă susține că a omorât-o, dar nu reușește să spună unde este corpul ei.

„În prima fază, se va intra cu o anumită aparatură pentru a radiografia solul, până la maxim 3 metri jumătate poate să vadă un astfel de aparat, e un aparat mic care se plimbă, scanează solul, poate scana și beton, dar e mai greu, mai ales dacă e mai dens, are o consistență foarte mare, se vede mai greu, un metru și puțin. După ce vom avea acest aparat, vom vedea unde și dl. procuror va decide unde se va săpa. Această aparatură va sosi în cursul zilei de mâine, nu se știe dacă vor intra în acțiune mâine sau poimâine”, a declarat avocatul Tonel Pop.

ADP a tăiat iarba din curte

Anchetatorii au făcut cercetări în teren, luni, mai bine de nouă ore la locuința lui Gheorghe Dincă. A fost vorba mai degrabă de o pregătire a terenului, lucrători de la ADP  au tăiat iarba și au strâns tone de fier vechi și materiale nefolositoare ce ar putea îngreuna munca anchetatorilor. Utilajele și detectorul despre care vorbea avocatul Tonel Pop ar putea sosi marți, când ar urma să înceapă să fie cercetate celebrele gropi betonate. Sunt așteptate și rezultatele analizelor de la IML, spre sfârșitul săptămânii, care trebuie să stabilească dacă fragmentele osoase găsite în pădurea de la Caracal aparțin sau nu Luizei, așa cum se punea problema inițial.

Polițiștii și procurorii au revenit în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal cu un nou mandat de percheziție, valabil tot 10 zile, dar și pregătiți să treacă la cercetarea amănunțită a curții imense de peste două mii de metri pătrați. Între timp, au continuat audierile de martori începute de săptămâna trecută.

Vecinii lui Gheorghe Dincă încep să vorbească despre el

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: „Dacă la începutul anchetei, niciun vecin nu îl cunoștea pe Gheorghe Dincă, acum cel puțin trei vecini de pe strada pe care stă bărbatul, unii dintre ei la doar câteva case distanță, au fost audiați de poliție, pe motiv că au fost la el în curte. Unuia dintre ei, Gheorghe Dincă i-a cumpărat chiar o cartelă”.

Dialog jurnaliști - vecinul lui Gheorghe Dincă:

- Erați prieten sau e mult spus...erați prieteni?

- Prieteni, da!

- Și nu știți ce făcea?

- Nu știu ce facea, m-am dus cu el pe la târguri, fiare vechi, pe la Osica, pe la Craiova...

- Dar când v-ați dus la el în casă miroase cum se spune a cadavru?

- Nu, nu! Eu niciodată nu am intrat în casă la el! Numai în curte, atât!

- Și nici în curte nu miroasea?

- Nu, nu!

Vecinul lui Dincă le-a predat polițiștilor cartela primită de la bărbat.

Camera ascunsă. Discuție reporter Digi24 - vecinul lui Gheorghe Dincă:

- Dar v-a dat vreodată vreo cartelă?

- Da!

- Ca să ce? De ce v-a dat o cartelă?

- Mi-a cumparat-o el, eu am muncit pentru cartela aia. El a dat cinci euro pe ea, eu am muncit pentru ea!

- Dar de ce aveați nevoie de cartelă?

- Mă suna el pe mine și când sa îl sun eu pe el, cică nu aveam credit! Atât!

- Arată-i cartela domnișoarei! Îl îndeamnă o femeie.

- E la Poliție cartela!

„Libertatea” descoperă un dosar din 2012 despre trafic de persoane la Caracal

În timp ce procurorii DIICOT încearcă să pună cap la cap informațiile legate de disparițiile Alexandrei și Luizei și cauta probe care sa confirme sau să infirme ipoteza apartenenței lui Gheorghe Dinca la o rețea de traficanți de carne vie, jurnaliștii de la Libertatea au descoperit un dosar din 2012.

16 tinere din Caracal și din împrejurimi, majoritatea minore, au reclamat că au fost exploatate sexual de o rețea care acționa în zona. Printre clienți - străini care lucrau în zonă, dar și polițiști, conform mărturiilor. Una dintre fete a acceptat să vorbească despre drama prin care a trecut.

Reporter: Le spuneai clienţilor că eşti captivă?

Victimă: Da. Fiecăruia, inclusiv unuia dintre acei poliţişti (n.r. - printre clienții fetei erau și polițiști din Caracal) , i-am spus că sunt ţinută cu forţa, că nu-mi dă voie să plec, să facă ceva, să mă ajute ca să scap de acolo. La toţi le spuneam să mă ajute, plângeam. Şi niciunul n-a făcut nimic.

Reporter: Ce-ţi spuneau ei, când le cereai ajutorul?

Victimă: Ziceau că o să mă ajute, îmi promiteau că o să facă ceva să mă scape de acolo. Dar ei, de fapt, îşi făceau treaba, plăteau şi plecau.

(sursa: Libertatea)

Cătălin Tolontan, jurnalist la Libertatea, a vorbit la Digi24 despre ancheta de care s-a ocupat: „Ele erau recrutate cu forța practic, erau luate cu forța din fața liceului, păcălite inițial, filmate în timp ce făceau sex cu membrii rețelei, apoi șantajate că imaginile vor fi făcute publice la liceu, în comunicate, dacă nu se supun”.

Jurnaliștii de la Libertatea mai spun că, la momentul capturării rețelei, anchetatorii nu au mers pe toate pistele - o parte dintre clienți nu au fost chemați, nici cei care ajutau cu transportarea fetelor, deși numele și adresele erau identificate, așa cum este cazul unui alt vecin de-al lui Gheorghe Dincă.

Cum a reacționat fostul șef al Poliției Caracal, pensionat recent, la dezvăluirile „Libertatea”

Camera ascunsă. Vecina lui Gheorghe Dincă:

- Dar soțul meu nu e implicat în așa ceva! Unde e trecut soțul meu, e trecut undeva?

- Da...

- Eu chiar mă duc la Poliție și chiar o sa fac reclamație pentru așa ceva, ca nu se poate așa ceva, ca soțul meu sa fie implicat, când el nu are un dosar la Poliție, nu are nimic!

Cât despre implicarea polițiștilor din Caracal în rețeaua descoperită acum șapte ani, fostul șef al Poliției din oraș, Nicolae Mirea, demis și ieșit rapid la pensie după scandalul Casei Ororilor, a declarat într-o discuție telefonică cu reporterul Digi24:

- Sunt pensionar, am terminat, mulțumesc!

- Mai rămâneți puțin, vă rog! Este adevărat că se organizau...?

- Nu știu nimic, nu mai știu nimic, nu mai vreau sa aud nimic, am terminat tot!

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri