Curtea Poliţiei de Frontieră din Sighetu Marmaţiei s-a transformat în parc auto

Data publicării:
parc auto

Vigilenţa poliţiştilor de frontieră bate ingeniozitatea traficanţilor de ţigări, de cele mai multe ori. Dovadă sutele de maşini - cu pereţi falşi şi tot felul de ascunzători - confiscate de autorităţile din Sighetu Marmaţiei. Contrabandiştii sunt gata să rişte până la 7 ani de închisoare, pentru că un pachet cumpărat cu 3 lei din Ucraina e vândut de cel puţin trei ori mai scump în România.

Aproape jumătate din ţigările de contrabandă confiscate anul trecut au intrat în România pe la frontiera de nord. Oamenii legii nu au oprit doar marfa, ci şi maşinile folosite de traficanţi. Prin urmare, curtea Poliţiei de Frontieră din Sighetu Marmaţiei s-a transformat în parc auto. Sunt 250 de vehicule aici, de la autoturisme şi până la TIR-uri. Toate modificate în funcţie de inspiraţia contrabandiştilor.

Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei: „Prin zonele muntoase împădurite, am avut cazuri când au fost reţinute persoane care au încercat să introducă în ţară ţigări cu ajutorul mai multor cai”.

Contrabandiştii au apelat şi la tehnologia modernă, în încercarea de a-i păcăli pe poliţiştii de frontieră. Au încercat să transporte ţigările cu ajutorul dronelor, însă metoda n-a avut prea mult succes.

În primele 11 luni din 2016, au fost destructurate 44 de grupări care se ocupau cu traficul de ţigări. O creştere cu peste 50% faţă de anul precedent. Ultimii ajunşi pe mâna poliţiştilor sunt membrii unei grupări din Iaşi, coordonată de un cetăţean moldovean.

Alexandra Popescu, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Române: „Gruparea colecta ţigările de pe teritoriul Moldovei, poliţiştii de frontieră au confiscat peste 30.000 de pachete de ţigări în valoare de aprox 300.000 de lei”.

Din zece pachete de ţigări vândute în România, două sunt de contrabandă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri