Cutremure în Galați. Locuitorii din Izvoarele nu vor fi evacuați

Data publicării:
casa crapata de cutremur in Galati - captura digi24

Specialiștii au luat toate măsurile care se impun chiar dacă după o perioadă de liniște nu s-au mai înregistrat cutremure, asta pentru a ști cum să le folosească în cazul în care seismele reapar.

Aceștia au mai spus că riscul de noi cutremure nu a dispărut. Chiar dacă nu s-au înregistrat pagube mari, situația este ținută sub control, la fața locului fiind o echipă de seismologi, dar și una de specialiști în geodezie. Ei efectuează măsurători de cartografiere pentru că în zonă există pericolul de alunecări de teren.

Mai mult decât atât, aceştia au instalat pe dealurile din apropiere aparatură performantă de la care pot obţine date despre eventuale alunecări de teren care ar pune în pericol vieţile sătenilor.

Specialiştii spun că mai stau în zonă cel puţin o săptămână pentru a şti, cu exactitate, dacă situaţia reintră în normal. Între timp, activitatea seismică în Izvoarele este în scădere, după ce peste două sute de cutremure au avut loc de la sfârşitul lunii septembrie şi până în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri